Smile, yurtdışına açılmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Smile, yurtdışına açılmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 00:29

GIDA ve ilaç dışında tüketicinin ihtiyacı olabilecek her şeyin tek çatı altında ve tüketicinin evinden çıktıktan sonra 5-10 dakika içinde ulaşabileceği şekilde sunulduğu Smile mağazaları, sınırlarını aşmaya hazırlanıyor. Türkiye çapında mağaza sayısı 651’e ulaşan Smile mağazaları önümüzdeki birkaç yıl içinde öncelikle Balkan ülkeleri olmak üzere yurtdışına da yayılacak.

GİRİŞLER TÜKETİCİ LEHİNE: Yıl sonuna kadar mağaza sayısını binin üzerine çıkaracaklarını söyleyen Smile Genel Koordinatörü Emre Alkin, "Sadece temmuz ayında her hafta 50 dükkan açacak şekilde hareket ettik, eylül ayında ise Media Markt gibi teknoloji perakendecilerin pazara girmesiyle rekabet ortamı oluştu. Bu rekabet bizi etkilemeden yolumuza daha hızlı devam ettik" dedi. Yabancıların pazara girmesinin tüketicinin lehine olduğuna dikkat çeken Alkin, "Bu sayede biz dükkanlarımızda teknolojiyi vatandaşların lehine yarıştırıyoruz. Biz pazara herkesin malını uygun fiyata satmaya geldik" diye konuştu.

YURTDIŞINA DA GİDECEĞİZ: Smile’ın yaptığı işi hızlı perakendecilik olarak tanımlayan Alkin, yakında dükkan ve çok katlı mağazalarda kornerların dışında piyangocular gibi gezici bayilik sistemine de geçeceklerini ifade etti. Smile’ın dükkan konseptini başta Balkan ülkeleri olmak üzere yurtdışına da götürmek istediklerini anlatan Alkin, şunları söyledi:"2008 yılında küresel dünyada ulusal kahraman olmayı istiyoruz. Almanya, İngiltere, Fransa gibi Türklerin de yoğun olarak yaşadığı ülkelerle beraber Türk Cumhuriyetleri, Moldova, Yunanistan, Bulgaristan hedef pazarlarımız arasında."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!