Slash geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Slash geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 11:19

Tüm zamanların en önemli gitaristlerinden biri olan ve Türkiye'ye gelmesi uzun yıllardır beklenen Slash, yeni projesi "SLASH Featuring Myles Kennedy & The Conspirators" ile 2 Şubat Cumartesi günü Küçükçiftlik Park’ta olacak. Biletler 4 Aralık'ta satışa çıkıyor.

Haberin Devamı

Guns N' Roses’ın Axl Rose’la birlikte en popüler figürü olan ve “süper grup” Velvet Revolver’da da yer alan sanatçı, Mayıs 2012'de çıkan solo albümü “Apocalyptic Love” da rock dünyasının ikonik isimlerinden, Alter Bridge grubunun vokalisti Myles Kennedy ile birlikte çalıştı. Slash son yıllarda solo kariyeriyle ve yeni projesi “Slash Feat. Myles Kennedy & The Conspirators” ile sevenlerine yepyeni ve harika rock parçaları sunmaya devam ediyor.

80'lerin sonu ve 90'ların başlarında müzik dünyasını sallayan Guns N' Roses'ın yıldız gitaristi, Gibson Les Paul marka gitarı, kıvırcık saçları, ve fötr şapkasıyla özdeşleşmiş, kuşkusuz bunlardan ayrı düşünülemez biri haline gelmiştir. Genç yaşta gitar çalmaya başlayan Slash, müzik hayatında başta Eric Clapton ve Jimi Hendrix olmak üzere pek çok blues gitaristinden etkilenmiş ve yazdığı sololarda da bunu müziğine yansıtmıştır.

Haberin Devamı

Michael Jackson, Fergie, Ozzy Osbourne gibi ünlü isimlerle beraber projelerde yer alan Slash, “Guitar World” gibi dünyaca ünlü gitar dergilerinde, her türlü müzik yayın organında yer almış; gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Eleştirmenler tarafından da dünyanın en iyi gitaristlerinden biri olarak tanımlanan Slash’in “November Rain” adlı solosu “Guitar World” tarafından en iyi 100 gitar solosu listesinde 6'ncı sırada yer aldı. Ayrıca Nisan 2012'de Guns N’ Roses’un diğer üyeleriyle beraber Rock and Roll Hall of Fame müzesine girmeye hak kazandı.

Slash hakkında bilmedikleriniz

Annesi Ola Hudson, 70'lerin glam rock yıldızı David Bowie'nin kostümlerini tasarlamaktaydı.

Slash, lise yıllarının sonlarında günde 12 saat gitar çalışıyordu.

Michael Jackson'a birçok parçasında, albümünde ve konserinde eşlik etti.

Slash şu anda eşi Perla Ferrar ve iki oğlu; London ve Cash ile Beverly Hills'de yaşıyor.

"Guitar Hero III: Legends of Rock" adlı oyunda Slash'e yer verilmiştir.

Japonya konserinde imza attığı muhteşem solo (The Godfather Theme) unutulmazlar listesine girmiştir. Büyük bir Godfather hayranı olması bu soloya ilham vermiştir.

Haberin Devamı

Çaldığı ilk şarkı Deep Purple’ın “Smoke on the Water”ıydı.

Kendine ait yaklaşık 100 gitarı bulunmakta.

The Simpsons çizgi filmindeki  Otto karakteri Slash’ten esinlenilerek yaratılmıştır.

Etkilendiği sanatçılar: Aerosmith, Cheap Trick, Black Sabbath, The Who, Led Zeppelin, UFO, The Rolling Stones, Queen, Cream, The Stooges, Fear, Nazareth, Jeff Beck, Rory Gallagher, Ted Nugent, Jimi Hendrix, B.B. King, Chuck Berry, Alice In Chains, Tool, Rage Against The Machine

Favori albümü: Rocks (Aerosmith).

İlk çaldığı enstrüman davuldur.

Çocuklarıyla lego yapmaktan hoşlanır.

ABD'de yaşıyor olmasaydı, İspanya’da yaşamak isterdi.

Slash kimdir?

Slash, 23 Temmuz 1965’te Londra, İngiltere’de doğdu.  15 yaşındayken anneannesi ona bir akustik gitar aldı. O sıralarda Led Zeppelin, Eric Clapton, Jimi Hendrix, Pink Floyd - The Wall, Queen, Alice Cooper, AC/DC dinleyen ve onların şarkılarından ilham alan Slash, kendi kendine gitar çalmaya başladı. Slash 1981 yılında Tidus Sloan adlı grupla balşadığı müzikal kariyerinde sonrasında çocukluk arkadaşı Steve Adler ile Motörhead’in “(We Are) The Road Crew” şarkısından esinlenerek Road Crew isimli bir grup kurdu, bu grupta da bateri çalmayı öğrendi.

Haberin Devamı

80'lerin sonu ve 90'ların başlarında son derece popüler olan hard rock grubu Guns N' Roses'ın solo gitaristliğini uzun yıllar üstlendi. Guns N’ Roses’dan sonraki hayatında solo kariyerine ağırlık vererek devam etmek isteyen Slash, “Slash’s Snakepit” ile birkaç turneye çıktıktan sonra grubu dağıttı. 1998’de kurduğu “Snakepit” adlı grubu da, 2001’de çıkardıkları 2. albümleri “Ain’t Life Grand” piyasaya sürüldükten hemen sonra dağıldı. 

Solo çalışmaları dışında Slash’in yer aldığı projeler arasında;  1996’da Marta Sanchez ile “Obsession-Confession” adlı şarkıyı kaydetti, aynı yıl Alice Cooper ile Meksika’daki bir kulüpte çaldı. Bu gösterinin stüdyo kaydı olan “A Fistful of Alice”te de çaldı. 1997’de BLACKstreet adlı grubun “Fix” adlı parçasının yeniden yorumuna katkıda bulundu.

Haberin Devamı

2003’te Yardbirds’ün geri dönüş albümü olan “Birdland”de çaldı. 2006’da Derek Sherinian’ın solo albümü “Blood of the Snake” kaydındaki baş gitaristti, ve albümden bir şarkı için çekilen video klipte de rol aldı.

Sanatçı Mayıs 2012'de “Apocalyptic Love” adında yeni bir albüm kaydetti. Bu albümde vokal olarak “Myles Kennedy” sanatçıya eşlik etmiştir.

Slash, son yıllarda yeni projesi  “Slash Feat. Myles Kennedy & The Conspirators” ile oldukça gündemdedir. Time dergisi tarafından Jimi Hendrix’le beraber “en iyi gitarist” listesinde yer almayı başaran Slash, bu projede Myles Kennedy ile eşsiz bir rock n roll sinerjisi yakaladıklarını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!