Sizce KöÅŸk'e kim çıksın?

Güncelleme Tarihi:

Sizce Köşke kim çıksın
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 15, 2007 17:57

AKP'nin Erdoğan dışında seçtiği 4 Köşk adayı... Sizce Çankaya'ya kim çıksın?
BeÅŸir Atalay
Mehmet Aydın
Vecdi Gönül
Köksal Toptan
Hiçbiri
Haberin Devamı

AKP yönetimi Tayip Erdoğan dışında Köşk'e çıkması ihtimali olan 4 isim belirledi. Ve bu dört isim için parti teşkilatında anket başlattı.
Anket çalışması parti içinde de tartışma başlattı. Bazı isimler, seçilen adayların dördünün de eşinin türbansız olmasına tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1.5 ay kala AKP'nin başlattığı bu "Erdoğan'sız 4 adaylı anket" çok konuşulacak.
Peki bu adaylar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
İşte fırsat, Ankete siz de katılın…
 Â

-AKP Genel Merkez yönetiminin, cumhurbaşkanlığı seçimi adaylık süreciyle ilgili parti yerel yöneticilerinin görüşlerini almaya başlaması parti içinde farklı yorumların yapılmasına neden oldu.

-AKP Genel Merkezi'nin tüm örgütlerin ana kademe yöneticilerine gönderdiği anket formunda, Başbakan Erdoğan'ın aday olmaması halinde alternatif isim olarak eşlerinin başı açık dört AKP'linin adının verilmesi, eşi türbanlı milletvekilleri arasında, "Anayasal engel yok ki, kimsenin gözü koltukta değil" yorumlarına neden oldu. Hürriyet

Haberin Devamı

-AKP milletvekillerinden Burhan Kuzu, "Bu isimleri anketi yapan şirket belirlemiş. Eşinin başının kapalı olması o milletvekilinin cumhurbaşkanlığı adaylığına engel değil. Anayasal engel yok" değerlendirmesinde bulundu. Hüsrev Kutlu ise, "son sözü AKP Grubu söyleyecek" dedi. Ertuğrul Yalçınbayır da "bu anketi basından önce parti yönetimi tartışmalıydı" diye konuştu.

-Bu arada önümüzdeki günlerde AKP milletvekilleri içinde "Köşk'e kim gitsin" anketinin hazırlandığı belirtildi.

Haberin devamı için tıklayın.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!