Siyasilerin bayram programı

Güncelleme Tarihi:

Siyasilerin bayram programı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2010 10:03

Ramazan Bayramı kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan İstanbul'da. Siyasiler bayramı nerede geçirecekler, hangi mesajları verdiler. İşte siyasilerin bayram mesajları...

Haberin Devamı

LİDERLERİN BAYRAM MESAJLARI

 

SİYASİLER BAYRAMDA NEREDE - FOTO GALERİ

 

CUMHURBAŞKANI GÜL BAYRAM NAMAZI'NI EMİRGAN CAMİİ'NDE KILDI 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camii’nde kıldı. Gül, namaz sonrası cemaatle tek tek bayramlaştı. Camii çıkışında gazetecilerin de bayramını kutlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün vatandaşlarımızın, halkımızın, herkesin bayramı mübarek olsun. İnşallah bu bayram herkese iyilik, güzellik kolaylık getirsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, , TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar, Emirgan Muhtarı Baki Kızgınkaya veilahiyatçı Ali Rıza Demircan ile bir çay bahçesinde oturup simit ve çayla kahvaltı yaptı. Basın mensuplarına da simit ikram eden, vatandaşlarla da bayramlaşan Cumhurbaşkanı Gül'e, A Milli Basketbol Takımı'nın galibiyetiyle sonuçlanan Slovenya maçının ardından, Sırbistan'la yapılacak karşılaşmayı da izleyip izlemeyeceği soruldu. Gül, maçı birlikte izledikleri Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo'nın soyadının “Türk” olduğunu belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı


“O da bundan çok memnun. Cumhurbaşkanı ‘beraber seyredelim, gelelim’ dedi, ben de davet ettim. Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç. O da dün, ‘cumartesi günü, ben de maça gelmek istiyorum’ dedi. Ben de ‘buyur gel’ dedim o zaman. Bakalım inşallah böyle giderse.. Herkes bir şampiyonluk bekliyor. Bunlar hep moral oluyor millete, herkese. Ayrıca bütün gençliğe, çok büyük bir heyecan getirdi, bunlar güzel şeyler. Türkiye şimdi böyle büyük bir organizasyonlar, her alanda, hem siyasi alanda, spor, müzik, bütün alanlarda çok büyük organizasyonları çok büyük başarıyla gerçekleştiriyor, Gurur verici tabii” dedi.

 

ŞAMPİYONLUK NEDEN OLMASIN?

Haberin Devamı

 

Gül, “Şampiyonluk için umudunuz var mı? şeklindeki soruya ise “Neden olmasın, baksanıza bunlar en zor takımlar, Balkan takımları baskette biliyorsunuz çok zor takımlar. Bunları yenmek kolay değil” yanıtını verdi.Cumhurbaşkanı Gül, “Tekrar hepinizin bayramını tebrik ediyorum. İnşallah gelecek seneye, bütün hedefimiz daha iyi şartlarda, hayırlısıyla daha güzel şekilde herkes ulaşır. Sağlık afiyet içerisinde olur herkes inşallah” dedi.

 

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL’DA

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayram Namazını Sultanbeyli Merkez Camii'nde kıldı.

 

Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı namazı için sabah erken saatlerde Üsküdar'daki evinden çıkarak, Sultanbeyli Merkez Camii'ne geldi.

Haberin Devamı

 

Burada bayram namazını kılan Başbakan Erdoğan'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

 

Namaz sonrasında Başbakan Erdoğan, bayram namazı için Sultanbeyli Merkez Camisi'ne gelen bazı vatandaşlarla bayramlaştı.

 

Sultanbeyli Merkez Camii içinde ve çevresinde polis aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

Cami çıkışında Başbakan Erdoğan, partisine ait otobüsten vatandaşlara hitap ederek, referandumda "evet" oyu kullanmalarını istedi.

 

 

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ALİ BABACAN ANTALYA'DA

 

TATİL için Antalya'da bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bayram namazını Muratpaşa Camii'nde kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Babacan, “Bu bayramımızın, Türkiyemiz için güzellik getirmesini diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

 

Kaldığı Rixos Premium Oteli'nden saat 07.00'de Muratpaşa Camii'ne gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bayram namazını Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile birlikte kıldı. Namaz saatine kadar cami içerisinde cemaatle birlikte vaazı dinleyen Bakan Babacan, namazın ardından çıkışta kendisini avluda bekleyen vatandaşlarla bayramlaştı. Avluda 14 aylık bir erkek çocuğunu ve 6 yaşındaki Hakkı Tahan'ı seven Babacan şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan Bayramı'nın birinci gününde Antalyalılarla beraber bayram namazımızı kıldık, bayramlaşmamızı yaptık. Bu bayramımızın Türkiyemiz için güzellik getirmesini diliyorum. 29 günlük bir Ramazan ayından sonra Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızın, dünyadaki tüm müslümanların mübarek bu bayramını kutluyorum. İyiliklere güzelliklere vesile olmasını diliyorum.”

Haberin Devamı

 

 

TBMM BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN ANTALYA'DA

 

BAYRAM namazını Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, namaz sonrası elini öpen çocuklara 10’ar lira bayram harçlığı dağıttı.


Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Ramazan Bayramı’nı Antalya’da karşıladı. Antalya’nın Alanya İlçesi’nde bulunan Emine Özmüftüoğlu Camii’nde bayram namazını kılan Mehmet Ali Şahin, namaz sonrasında vatandaşlarla bayramlaştı. Cami çıkışında çok sayıda çocuğun elini öpmek için sıraya girdiği Mehmet Ali Şahin, çocukları öperek, 10’ar TL bayram harçlığı verdi. Çocuklara ve vatandaşlara korumalar tarafından lokum da ikram edildi. Şahin’e Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, İl Başkanı Hüseyin Samani, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu eşlik etti.

 

TBMM Başkanı Şahin bayram namazının ardından kahvaltı için Alanya’da İskele’ye geçti. Basın mensuplarına açıklama yapmaya hazırlanan Şahin, masasının üzerindeki yiyeceklere gelen bir arıyı kovalamak için bir süre uğraştı. Korumalarına seslenen Şahin, “Bir arı dolaşıyor ortada, bal nerede? Verin balı yesin, aksi halde dolaşır durur o” dedi. TBMM Başkanı Şahin, önündeki bal ve diğer yiyecekler kaldırıldıktan sonra yaptığı konuşmada, tüm vatandaşların ve İslam aleminin bayramını kutladığını belirtti. Bu bayrama siyasi tansiyonun biraz yüksek olduğu bir atmosferde girildiğini kaydeden Meclis Başkanı Şahin, “Ancak mübarek bayram yine de hükmünü idrak ediyor ve büyük bir coşku ve heyecanla bu bayramın manevi havasını yaşıyor ve teneffüs ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın bu bayramın güzelliklerini, iyiliklerini ve yardımlaşma duygusunu en iyi şekilde yaşamalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

 

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI CEMİL ÇİÇEK ABANT'TA


Bolu Abant'ta tatil yapan Devlet Bakanı veBaşbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bayram namazını Akçaalan köyünde kıldı vevatandaşlarla bayramlaştı. Tatilini Bolu'nun doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'ndageçiren Çiçek, bayram namazını kaldığı otelin çalışanları ile Akçaalan köyücamisinde kıldı.


Namaz çıkışında vatandaşlarla bayramlaşan Çiçek, köylülerle sohbet etti.Çiçek, personel servisi ile otele döndü.

 

 

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI YILDIZ KAYSERİ DE

 

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de muhalefet partilerine 'vatandaşı hakir görme' çağrısında bulundu. Bakan Yıldız, referandumda 'evet' oylarının çoğunlukta çıkacağını belirterek, ôBu 'evet' ile Türkiye'nin normalleşmesinde bir basamak atlanmış olacak" dedi.

 

Bakan Taner Yıldız, Kayserili hemşerileriyle çarşıda bayramlaştı.Yıldız, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Enerji Bakanı Yıldız, ôKayserili hemşerilerimin bayramını kutluyorum. İnşallah ülkenin seyrini değiştirebilecek olan referandumu vesile ederek iyilikler temenni ediyorum. Tercihlerini her zamanki gibi biz sağduyusuna güvendiğimiz halkımızın, sezgilerine, basiretine güveniyoruz. Hem Kayserimizin hem ülkemizin önünün açılacağı önemli bir 'evet' oyu bekliyoruz. Çalışmalarımız son ana kadar devam edecek."dedi. Referandumla ilgili görüşleri sorulan Bakan Yıldız, ôÖnemli bir ekseriyette inşallah 'evet' oyu çıkacaktır. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Vatandaşımızın sük¹net ve sağduyu içerisinde gidip oyunu kullanabilmesi lazım. Tercihi ne olursa olsun oyunu kullanabilecek olması önemlidir. Bizim oylarımız değerlidir. Toplumun her kademesindeki vatandaşımızın oyu değerli. Zaman zaman halkı küçümseyenler, 'bidon kafalı' diyenler, 'çoban oyuyla benim oyum bir mi olacak' diyenler, referandumda yanılacaklarını anlayacaklardır. Bizler her zaman vatandaşımızın içinde, kimseyi hakir görmeden, hatta hakir görme yetkisinin olmadığını bütün siyasilerin görmesi lazım. Bunu yalnızca iktidarın bilmiş olması yeterli değil. Biz de onlara halkımızla iç içe olmalarını, beraber olmalarını tavsiye ediyoruz. Göstermelik cümlelerden, suni davranışlardan kaçınmalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşımızın da isteği budur. Bizim her zaman yaptığımız bu davranış siyasete yerleşmesi ve siyasetin bu şekilde değişmesi gerekiyor'' ifadesini kullandı.

 

Referandumdan sonraki sürecin nasıl olacağıyla ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Yıldız, ôTürkiye'nin normalleşmesi, daha da iyileşmesiyle alakalı önemli bir basamak da atlanmış olacak. Bunu vatandaşımız hisseder ve görür. Şimdiye kadar sağlıktan eğitime, enerjiden ulaştırmaya varıncaya kadar nasıl biz bunu vatandaş olarak hissediyorsak, bu da aynı şekilde yansıyacak ve hissedilecektir. Türkiye'nin istikrarına, sürdürülebilir kalkınmasına, ülkemizin geleceğine yön verilecekö cevabını verdi.

 

Yıldız, referandumda eğer 'hayır' çıkması durumunda neler yaşanacağı yönündeki soruyu, ôHiç kimse korkmasın. Bir 'hayır' ile ülke bölünmez. Türkiye'nin bütünlüğü, birliği ve beraberliği, ön plandadır.Bu konuda ne iktidarın ne de muhalefetin kayıtsız kalmayacağına inanıyorum. Bu konu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak paydasındaki temel konulardan bir tanesidir. Bizler vatandaşımızın 'evet' oyu vereceğine inanıyoruz''diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!