Siyasilerden büyük tepki: Linç

Güncelleme Tarihi:

Siyasilerden büyük tepki: Linç
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 22:37

CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Bir basın organının, bir iktidar milletvekilinin çığırtkanlığıyla organize şekilde basılması vahim bir olaydır. Bu süreçte bütün partilerin sağduyulu davranması gerektiğini söyledik. Sayın Davutoğlu da bu sorumluluğunu yerine getirmelidir. Görüntüler, söylemler ortada. Sosyal medyada dillendirilen çağrıları ortada bu iktidar milletvekilinin. Bu linç kampanyasıdır” dedi.

Haberin Devamı

VİCDANIM, AKLIM KINIYOR


CHP Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Şenal Sarıhan ile CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan da Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında Hürriyet’e saldırıyı kınadı. Emir, “Özgür medya ağır baskılar altında çalışmaya çalışıyor. Bundan sonra da çok daha ağır baskılar olacağını görüyoruz. Cumhurbaşkanı aslında kendi kendini ihbar etti. Suruç’tan önce başkanlık yoktu. O halde ne değişti? Değişenin 7 Haziran seçimi olduğunu hepimiz biliyoruz” dedi. Sarıhan da “400 vekil için 400 ve daha yüzlerce can mı? Ben bu sözleri kınıyorum. Basına saldırıyı da kınıyorum. Vicdanım kınıyor, aklım kınıyor” açıklamasını yaptı.

Siyasilerden büyük tepki: Linç
Hürriyet'e çirkin saldırıya CHP ve MHP'den tepki


MESAJI SARAY’A İLETSİNLER


MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın ATV’deki sözlerini yeniden dinleterek, “Cevap burada” dedi. Vural, “Televizyonda, ‘400 vekil verilse bunlar olmazdı’ diyor. Ne olmazdı? Al başkanlığı ver özerkliği. Böyle kirli bir pazarlık olabilir mi? Bizi tehdit ediyorlar. Ya oy ya ölüm! Hangi partiye oy vermiş olursa olsun asıl ıstırap şehitlerin can kaybından olmalıdır. AKP’ye gönül veren insanlar varsa mesajlarını Saray’a iletmelerinde fayda var” dedi.

Siyasilerden büyük tepki: Linç
HÜRRİYET’E SALDIRI DIŞ BASINDA

Haberin Devamı

AK-SARAY ODAKLI


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, yaptığı yazılı açıklamada, “Haber alma, düşünce ve ifade özgürlüğü ayaklar altında” dedi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Cumhurbaşkanı’nın televizyondaki sözlerinin ardından partilerine ve basın organlarına dönük linç senaryosunun uygulamaya konulduğunu iddia etti.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Hürriyet camiasına geçmiş olsun. Basının baskı altına alınması, tehdit edilmesi kati suretle kabul edilemez. Basın sadece hoşumuza giden konuları değil, bizi üzse de canımızı da sıksa gerçekleri dile getirmekte mükelleftir. Medya tabii ki eleştirecek. Çıkar düzeltirsiniz, eğer yanlışsa gerekli açıklamayı yaparsınız. Ama böyle bir olay kabul edilemez” dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Hürriyet gazetesine yönelik taşlı sopalı saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. (ANKARA)

Haberin Devamı

Siyasilerden büyük tepki: Linç


Basın örgütleri: Kınıyoruz vandallık


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu: Gazetecileri ve gazeteleri korumak devletin bir başka deyimle iktidarın sorumluluğudur. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek de mümkün değildir. Cumhurbaşkanı'nın ve geçici iktidarın her türlü sorunun kaynağını gazetecilerde araması toplumsal barışın bozulması için tehlikeli bir yol açmıştır.
Basın Konseyi: Hürriyet Gazetesi’ne önceki gece, bir haberin veriliş şekline karşı herkesin gözü önünde, taşlı-sopalı, kırıcı-dökücü saldırıyı kabul etmek mümkün değildir. Faillerin bir an önce yakalanmasını, benzeri saldırıların yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca: Anlaşılıyor ki bu saldırı belli merkezlerden planlı olarak yapılmıştır. Bu saldırı, kendisi gibi düşünmeyenlerin basına karşı körükledikleri nefretin hangi boyutlara varabileceğini açıkça göstermiştir. Hürriyet’e saldırı bu anlamda korkunçtur ve herkesin aklını başına alması için de büyük bir uyarıdır.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen: Bu saldırı Hürriyet Gazetesi ve bazı yazarlarının bir süredir bizzat Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilmesinin sonucudur. Utanç verici saldırıyı kınıyor, Hürriyet ailesine ‘Geçmiş olsun’ diyoruz.

Türkiye Gazeteciler Sendikası: Hürriyet’e yapılan saldırı vandallıktır. Uzun süredir basın, iktidar tarafından baskı altına alınmaya çalışılıyor. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın’ın organize ettiği anlaşılan eylem taşlı ve sopalı saldırıya dönüştü.

Haberin Devamı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı: Demokratik yollarla yapılan kınama ve eleştiri sınırını aşan saldırıyı kınıyor, saldırganların kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkarılmalarını bekliyoruz.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği: Halkın haber alma özgürlüğüne kasteden kendini bilmezlerin bir an evvel yakalanarak adalete hesap vermesini bekliyoruz. Basın özgürlüğü açısından korkunçtur.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu: İktidar sahipleri çatışmayı, kutuplaşmayı kışkırtacak söylemlerden vazgeçmeli.

Siyasilerden büyük tepki: Linç

Bahçeli’den ‘geçmiş olsun’


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hürriyet Gazetesi’ne yapılan saldırı üzerine dün sabah Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’i arayarak üzüntülerini bildirdi ve saldırıyı kınadı. Bu tür saldırıların son dönemde yaygınlaşmakta olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Dün (önceki) akşam ülkemiz için çok önemli bir olayın yaşandığı bir sırada böyle bir saldırının meydana gelmiş olması çok çirkindir” dedi.

Haberin Devamı


IFJ: Kabul edilemez


ULUSLARARASI Gazeteciler Federasyonu (IFJ) Başkanı Jim Boumelha, Hürriyet’e yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu ve Türk hükümeti tarafından güçlü şekilde kınanması gerektiğini belirtti. Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) Başkanı Mogens Blicher Bjerregaard da basın özgürlüğünü desteklemeyi ve endişelerini Brüksel’de paylaşmayı sürdüreceklerini söyledi. (Güven ÖZALP / BRÜKSEL)

Hukuk silah oldu

İSTANBUL Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Hürriyet’e re’sen başlattığı soruşturmayla ilgili, “Hakaret suçunda algı operasyonu oluşturmak gibi bir unsur yok. Bu tamamen Türkiye’de hiç kimsenin konuşmaması, hiçbir eleştiri yapmamasına yönelik hukukun silah olarak kullanılmasıdır” dedi. Ümit Kocasakal soruşturmayı şöyle değerlendirdi: “Cumhurbaşkanı’nın hoşuna gitmeyen, hoşuna gitmediği düşünülen her şey hakaret olarak kabul ediliyor. Bir hukuki durum, başta basın olmak üzere herkesin üzerinde baskı ve tehdit olarak kullanılıyor. Savcılar, hâkimler işi gücü bırakıp Cumhurbaşkanı’nı koruma mekanizması olarak hareket ediyor. Hukuk devletinde böyle bir şey olmaz. Her hoşa gitmeyen eleştiriye böyle soruşturma yapılmaz. Bu topluma baskı dır.”

Siyasilerden büyük tepki: Linç


BUNUN ADI BASKI


İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hasan Kılıç da “Türkiye’de basın üzerinde çok yoğun baskı var. Son dönemlerde basın üzerinde birçok yolla baskı araçları oluşturuluyor. Basın üzerinde otosansür oluşturacak, otosansürü de geçmiş noktalara gelmiş bir şekilde algı oluşturacak durumun faydası değil zararı olur” dedi.
(Ayşegül USTA/İSTANBUL)

Siyasilerden büyük tepki: Linç
Hürriyet'ten Abdurrahim Boynukalın hakkında suç duyurusu


DIŞ BASIN: TAŞLARLA KIRDILAR

Hürriyet’e önceki akşam düzenlenen taşlı sopalı SALDIRI dış basında yankı buldu.


AFP (Fransa): Fransız haber ajansı, saldırıyı “150 kişilik grup Hürriyet binasına AKP lehine sloganlar atarak taşlarla geldi, camları ve giriş kapısını kırdı” ifadesiyle duyurdu.


New York Times (ABD): Gazetenin internet sitesinde, “Erdoğan yanlısı sloganlar atan 200 kişi, Hürriyet’i Cumhurbaşkanı’nın Dağlıca saldırısından siyasi kazanç sağlamaya çalıştığını ima etmek ve sözlerini de yanlış aktarmakla suçlayarak gazeteye saldırdı” denildi.


Bild (Almanya): Alman gazetesi, haberi “Erdoğan destekçileri Hürriyet’in merkezine saldırdı” başlığıyla verdi. Haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atan grup, gazetenin Bağcılar’da ilçesindeki binasının girişini işgal etti” denildi.


Focus (Almanya): Haber, “AKP destekçileri Hürriyet gazetesinin İstanbul’daki ofisine baskın yaptı ve özel polis güçleri tarafından durduruldu. 150 kişi binayı taş yağmuruna tuttu” diye duyuruldu.


BBC (İngiltere): Bina girişindeki camlar ve döner kapının taş ve soplarla kırılırken, saldırganların içeri girmelerinin bina güvenliği tarafından güçlükle önlendiğini vurguladı. Yayın kuruluşu, güvenlik görevlilerine taş isabet ettiğini de belirtti.


Die Presse (Avusturya): Gazete, “Hürriyet Gazetesi’ne 150 civarında AKP taraftarı tepki gösterdi ve gazete binasına taşlı sopalı saldırı düzenledi” dedi.


İSNA (İran): Yarı resmi haber ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümet çizgisinde olmayan Doğan Grubu’nu defalarca eleştirdiğini yazdı.

Siyasilerden büyük tepki: Linç

Siyasilerden büyük tepki: Linç

Siyasilerden büyük tepki: Linç
Beşir Atalay: Yapılanı onaylamıyoruz


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!