Siyasi Ahlak komisyonu önerisi Meclis'te

Güncelleme Tarihi:

Siyasi Ahlak komisyonu önerisi Mecliste
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 13:59

ANAP İstanbul Milletvekili Bülent Akarcalı ve değişik partilere mensup milletvekilleriyle birlikte TBMM Başkanı Vekili Yüksel Yalova`yı ziyaret ederek, TBMM`de "Siyasi Koruma ve Ahlak Komisyonu" kurulmasına ilişkin yasa önerisini sundu.

Haberin Devamı

Bülent Akarcalı, Siyasi Koruma ve Ahlak Komisyonu`nun kurulmasına ilişkin yasa teklifini 34 milletvekilinin imzaladığını, ancak TBMM`de bulunan tüm siyasi partilerle bağımsız milletvekillerinin desteklediğini söyledi. Akarcalı, aynı yönde bir teklifin daha hazırlanmakta olduğunu duyduğunu belirterek, Yalova`dan bu tekliflerinPartilerarası Uzlaşma Komisyonu`nda ele alınmasını istedi.

TBMM Başkanı Vekili Yüksel Yalova ise Bütçe görüşmeleri nedeniyle Partilerarası Uzlaşma Komisyonu`nun Anayasa değişikliği çalışmalarına ara verdiğini hatırlattı. Yalova, bütçe görüşmelerinin ardından bu çalışmalara yeniden başlayacaklarını bildirerek, Siyasi Koruma ve Ahlak Komisyonu kurulmasına ilişkin teklifleri de burada ele alacaklarını bildirdi.

Yalova, TBMM`nin gerçekleştirdiği Anayasa değişikliklerinin Avrupaülkelerinde takdirle karşılandığını belirterek, Siyasi Koruma ve Ahlak Komisyonu`nun, TBMM`ye uluslararası itibar kazandıracak bir müessese olacağını da kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!