Siyasetten tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

Siyasetten tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2023 07:00

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı Meclis’te de kınandı. Siyasetin tüm kesiminden Koca ve saldırganlara tepki dolu açıklamalar geldi...

Haberin Devamı

NUMAN KURTULMUŞ (TBMM BAŞKANI): BÖYLE BİR SAYGISIZLIK OLAMAZ

Maçta hakeme yapılan saldırıyı TBMM Başkanı olarak şiddetle kınıyorum. Böyle bir saygısızlık, böyle bir şey olmaz. Spor sahasında böyle bir sadırının olması asla kabul edilemez. Milletvekilleri adına da bu saldırıyı kınıyorum.

ABDULLAH GÜLER (AK PARTİ GRUP BAŞKANI): DİSİPLİN KURULUNA VERİLECEK

İlgili kulüp başkanı kişi, sporda meydana getirdiği şiddet eyleminden dolayı ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilecek, adli soruşturma da başlatıldı. Yasal soruşturmayı da Cumhuriyet Savcılığı başlatmış. Yargının sonucunu beklemek herkesin hakkıdır.

DEVLET BAHÇELİ (MHP GENEL BAŞKANI): ÇOK İLKEL GÖRÜNTÜLER

Yumruklu saldırı ve müteakiben meydana gelen ilave şiddet sahneleri milletimizi derinden yaralamış, Türk sporuna gölge düşürmüştür. Bahanesi ne olursa olsun asla tasvip edilmeyecek ilkel görüntüler aynı zamanda toplumsal huzur ve güvenliğimizi de sarsmıştır. Saldırganların ve dün akşamki (önceki akşam) ortama çanak tutan provokatörlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum.

Haberin Devamı

MERAL AKŞENER (İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI): UTANÇ VERİCİ SALDIRI

Hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen utanç verici saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşlik ve mertlik duygusuyla örülü başarılarla anılan Türk sporunun, bir daha böylesi şiddet olaylarıyla anılmamasını diliyorum.

BURHANETTİN BULUT (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI): OLAY TÜMÜYLE SORUŞTURULMALI

Halil Umut Meler’e yapılan utanç verici saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna yakışmayan bu görüntüler asla kabul edilemez. Olay tüm yönüyle soruşturulmalı, şiddetin, spordan kazınması için faillere gereken en ağır ceza verilmelidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!