Siyasetçi ailenin müzisyen kızı

Güncelleme Tarihi:

Siyasetçi ailenin müzisyen kızı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2007 00:00

Güzelliğini ve seksapeli de dozunda kullanmayı tercih ettiğini söyleyen Sıla, "Çok fazla açılmak saçılmak istemiyorum" diyor.

Haberin Devamı

Sıla, iki dedesi de milletvekili olmasına, babası DYP'de il baÅŸkanlığı yapmasına raÄŸmen, müziÄŸi siyasete tercih etmiÅŸ bir isim... Ãœstelik ÅŸans da ondan yana... Kenan DoÄŸulu'nun vokalisti olarak tanınan ÅŸarkıcı, daha ilk albümüyle listelere hızlı bir giriÅŸ yaptı. Sıla adı son dönemde her yerde duyuluyor. Hem ÅŸarkıları dillerde, hem de "Sıla" dizisinin müziÄŸiyle gündemde... 27 yaşındaki müzisyen, sanılanın aksine sanatçı bir aileden gelmiyor; bir dedesi Adalet Partisi Denizli eski Milletvekili Rıza GençoÄŸlu, diÄŸer dedesi Demokrat Parti Denizli eski Milletvekili Muzaffer Balaban, babası ise yıllarca DYP'nin Denizli Ä°l ve Merkez Ä°lçe BaÅŸkanlığı görevinde bulunan Şükrü GençoÄŸlu...Â

Siyasetçi ailenin müzisyen kızı
Beni yaşlı sanıyorlardı
Siyasetle iç içe büyümesine rağmen o dünyaya hiç ilgi duymadığını ve kendi yolunu seçip müziğe yöneldiğini belirten Sıla, Elle dergisine verdiği röportajda bilinmeyenlerini anlattı. 2000 yılından itibaren kesintisiz olarak Kenan Doğulu'ya vokal yapan Sıla, albüm çıkarmadan önce adını duyurmasını sağlayan "Sıla" dizisinin şarkısı için şunları söylüyor: “Dizinin yönetmeni Gül Oğuz müzikleri hazırlamamı istedi. Sezen Hanım (Aksu) dizi için yaptığım Sıla şarkısını beğenince ona ait 'Töre' adlı şarkıyı da seslendirdim. Sonra 'Uğurun olsun' deyip o şarkıyı bana hediye etti. Biz de 'Sıla' ve 'Töre' parçalarını birleştirip tek şarkı olarak albüme koyduk. Bu dizi sayesinde şarkım çok insana ulaştı ve olumlu tepkiler aldı. Beni diğer şarkılar ve albüm için yüreklendirdi. Yalnızca şarkıyı dinleyip, beni sonradan görenler çok şaşırdı. Daha etnik, doğulu ve yaşlı birini bekliyorlardı. Boynumda dövmelerle filan ortaya çıkınca inanamadılar."
Samimiyeti Kenan'dan öğrendim
Kendi albümünü yapmak, müziğe başladığından beri Sıla'nın asıl hedefi. "Vokalistlik benim için albüm yapmak için kullanılan bir araç değil ama pişmenin ve sahneyi tanımanın en geçerli yolu" diyen şarkıcı, Kenan Doğulu'dan neler öğrendiğini de şu sözlerle anlatıyor: "Kenan'dan başka kimsenin vokalistliğini yapmadım. Madde madde saymak zor ama ondan bir sürü şey öğrendim, en önemlisi seyirciyle temas ve samimiyet. Samimiyete çok inanıyorum ve dinleyicilere birebir o duyguyu geçirmek için samimiyet şart. Kenan'ın olağanüstü bir sahne performansı ve bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi vardır."
Açılıp saçılmak istemiyorum
Güzelliğini ve seksapeli de dozunda kullanmayı tercih ettiğini söyleyen Sıla, "Çok fazla açılmak saçılmak istemiyorum. Zaten albüm için imaja falan da gerek duymadım. Normal hayatta bere ve şapka çok kullanırım. İnsanlar bana yakıştığını söylerler. Yine bere taktım ve biraz feminen bir tarz oldu; ama ‘kadın kadın’ olmayı da seviyordum. Bir moda ikonu gibi durmak istemedim, sonuçta yaptığım müzikle anılmak isterim" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!