Sivrisineğin kökü kazınacak

Güncelleme Tarihi:

Sivrisineğin kökü kazınacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Geniş çaplı mücadele başlıyor.

Manavgat ve beldelerinde sivrisineklere karşı savaş açıldı.

ANTALYA'nın Manavgat ilçesi ve çevresinde amansız bir sivrisinek mücadelesi başlatıldı. Sezon başlamadan önce sivrisineğin kökünü kurutmaya karar veren ilçe kaymakamlığı, Side Turizm Derneği'nde bir toplantı düzenledi. Toplantıya Sağlık Grup Başkan Vekili Dr. Hasan Akdemir ile Sıtma Savaş Başkanlığı'ndan Uzman Ali Kurt ve belde belediyeleri yetkilileri katıldı.

MÜCADELE YOLLARI

Sivrisineklerle mücadele yollarının belirlendiği toplantıda, koordineli çalışmanın da önemine değinildi. Toplantıda, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun ile Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Varol Aydın, bölgedeki DSİ'ye ait su kanallarının sivrisineklerin üreme merkezlerini oluşturduğunu belirterek, ‘‘DSİ sık sık bu kanalları temizleyerek mücadeleye katkıda bulunabilir’’ diye konuştu.

Toplantıda alınan kararlar

Su birikintileri ve gübrelikler 1-30 Mart arasında temizlenecek. Bu mücadele devam ederken lavra kontrolleri yapılacak ve larvaya rastlanması durumunda lavra mücadelesi 1-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak. 4'er kişilik ekipler Sağlık Grup Başkanlığı'na en kısa zamanda bildirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!