Sivil kapattı ama asker soruşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Sivil kapattı ama asker soruşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 00:00

Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu’nun intiharını soruşturan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, “kovuşturmaya yer olmadığına dair” karar verirken askeri adli soruşturma devam ediyor.

Haberin Devamı

ÜSTEĞMEN Nazlıgül Daştanoğlu’nun intiharını soruşturan Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği “kovuşturmaya yer olmadığına dair” kararda, “Nazlıgül Daştanoğlu’na intiharı öncesi yapılan sorgulamada sorulan sorular ve sorgulama yöntemlerine ilişkin, 2 kritik sorunun cevabı yok. Kayseri Cumhuriyet Savcılığı eksik soruşturma yaptığını savunan ve karar itiraz ederek, Boğazlıyan Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmak üzere dilekçe gönderen Daştanoğlu Ailesi’nin avukatı Müşir Deliduman, şunları söyledi:

İKİ KRİTİK SORU ARAŞTIRILMADI
“Nazlıgül üsteğmeni intihara sürükleyen olay ihraç ise, ordudan ihraç edilme şekli araştırılmamıştır. İntihara sürükleme sebebi ordudan atılma ise, bu ayırma kararı neden verilmiştir? Nazlıgül Daştanoğlu’nu intihara sürükleyen nedenler yasak sorgulama yöntemleri ve kendisine sorulan sorulardır. Bizim iddiamız intiharı, bunların hazırladığıdır. Maalesef savcılık bu konuda araştırma yapmadan, bu soruların cevabını bulmadan bu kararı vermiştir.”

‘KOVUŞTURMAYA GEREK YOK’
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 24 Aralık 2012’de verdiği kovuşturmaya yer olmadığına dair kararda, Daştanoğlu’nun elinde svap bulunduğu, kendi silahıyla intihar ettiği ve kanında herhangi bir alkol, uyuşturucu ya da uyarıcı maddeye rastlanmadığı belirtildi. Mahkeme bu veriler ışığında intiharın kovuşturulmasına gerek olmadığı kararına vardı.
Bizzat Necdet Özel istemişti
Sivil savcı “Kovuşturmaya gerek yok” dese de askeri adli soruşturma sürüyor. Adını vermek istemeyen bir yetkili, bu aşamanın 1-2 ay alabileceğini söyledi. Daştanoğlu’nun neden intihar ettiğinin soruşturulması talimatını bizzat Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel vermişti. Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri Hürriyet’in intihar haberini gündeme taşımasından sonra Nazlıgül’ün annesi Nevin Daştanoğlu’nu telefonla arayarak üzüntülerini bildirmişlerdi.

Haberin Devamı

Neden boşandın? Neden makyaj yaptın?

HÜRRİYET yazarı Ayşe Arman, Nazlıgül Daştanoğlu’na üstleri tarafından sorulan sorulardan bazılarını şöyle sıralamıştı: “Neden evlendin? Neden boşandın? Çocuk neden sende? Sivil öğretmenlerle neden görüşüyordun? Neden makyaj yapıyorsun?”



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!