Siverek davasında siyasiler beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Siverek davasında siyasiler beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Seçim dönemlerinde Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nin il yapılmasıyla ilgili verdikleri vaatleri tutmadıkları gerekçesiyle 13 politikacı hakkında açılan ve 2 yıldır süren tazminat davası, politikacıların lehine sonuçlandı. Mahkeme, politikacıların eylemlerinden dolayı hukuki sorumluluklarının bulunmadığına karar verdi.

Siverek'i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından, aralarında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in de bulunduğu 13 politikacı hakkında, Siverek'i il yapacaklarına dair verdikleri sözü tutmadıkları gerekçesiyle, 1996 yılında 2 milyar 50 milyon liralık tazminat davası açılmıştı. Geçen yıl davanın görüldüğü Siverek Asliye Hukuk Mahkemesi'nin verdiği görevsizlik kararı, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulunca, davaya yeniden devam edildi. Dünkü duruşmada verilen karar Siverekliler'i üzdü.

AVRUPA'YA GİDERİZ

Karara tepki gösteren Dernek Başkanı Koçali Aymaz, şöyle dedi:

‘‘Zamanın başbakanı olan, devlet bakanı olan şahıslar bize söz verdi. Başbakanlık, bakanlık yapan insanların nasıl hukuki sorumluluğu olmaz. Oyumuzu almak için bize il vaadinde bulundular. Biz de bu vaat için oyumuzu verdik. Ancak verdikleri vaadi yerine getirmediler. Hukukumuzda hile ve aldatmanın cezası bellidir. Yılmayacağız, Yargıtay'a başvuracağız. Bu dava Türkiye hukuku ve demokrasisi açısından çok önemliydi. Biz bu kararın bozulacağına inanıyoruz. Yargıtay yerel mahkemenin verdiği bu haksız kararı bozacaktır. Hukuka olan inancımız tamdır. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!