Sivas'ta piknikte kaybolan çocuk bulundu

Güncelleme Tarihi:

Sivasta piknikte kaybolan çocuk bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 18:02

Sivas'ın Hafik ilçesinde piknik yaparken kaybolan 8 yaşındaki çocuk, 22 saat sonra köylerinin yaklaşık 8 kilometre uzağındaki vadide bulundu.

Alınan bilgiye göre, dün, annesi Filiz Doğan, anneannesi Dilber Erdoğan ve bazı yakınları ile birlikte İnköy köyü Kırkgöz mevkisinde piknik yaparken kaybolan Ali Rıza Doğan'ı (8) bulmak için sürdürülen çalışmalar sonuçlandı.

Ailesi, jandarma ekipleri ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra vatandaşların da katıldığı arama çalışmaları kapsamında kaybolan çocuk, Emirhan Koyupınar ve Veyis Yıldırım adlı vatandaş tarafından İnköy'ün yaklaşık 8 kilometre ilerisindeki vadide bulundu.
Arazide yaklaşık 22 saat kalan Doğan'ın karnını doyuran Koyupınar ve Yıldırım, çocuğu İnköy'e getirerek ailesine teslim etti.
Baba Mikail Doğan ve anneanne Dilber Erdoğan ile diğer aile bireyleri, Ali Rıza'nın bulunmasının sevincini yaşadı.
Anne Filiz Doğan'ın ise arama çalışmaları nedeniyle akrabaları ile birlikte arazide olduğu, bu nedenle oğlunun eve getirilişini göremediği belirtildi. Anneye oğlunun bulunduğu haberinin iletildiği kaydedildi.

KAYALIKLARDAN DÜŞÜP BAYILMIŞ

İstanbul'da yaşayan ve memleketleri İnköy'e tatil için gelen Mikail ve Filiz Doğan çiftinin 2 çocuğundan biri olan Ali Rıza Doğan, annesi, anneannesi ve bazı yakınları ile birlikte dün pikniğe gittiklerini, piknik sırasında annesi ile bazı yakınlarının gezmeye çıktığını, kendisinin de anneannesi ile kaldığını söyledi.
Annesinin yanına gitmek üzere anneannesinin yanından ayrıldığını anlatan Doğan, bu esnada kayalıklardan düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.
Uzun bir süre dağlık arazide baygın halde kaldığını anlatan Doğan, gece saatlerinde ayıldığını ve sabaha kadar bulunduğu yerde oturduğunu söyledi.
Gece korkmadığını kaydeden Doğan, daha sonra komşu köyden 2 kişi tarafından bulunduğunu sözlerine ekledi.
Bu arada, düşmeye bağlı olarak başında, kolunda ve dizinde çizikler olan ilköğretim okulu 2. sınıf öğrencisi Ali Rıza Doğan'ın kontrol için Hafik'te hastaneye götürüleceği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!