Sivas Katliamı'nda ölen İnci Türk anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sivas Katliamında ölen İnci Türk anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 12:33

SİVAS'ta 16 yıl önce yapılan Pir Sultan Abdal’ı Anma Şenlikleri'nde semah ekibinde yer alan ve 33 aydınla birlikte katledilen Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu İnci Türk, memleketi Balıkesir'in Balya İlçesi'ndeki mezarı başında sağanak yağmur altında anıldı.

Anma törenine CHP'li Balya Belediye Başkanı Dündar Cengiz, Maden-İş Sendikası Genel Sekreteri Vedat Ünal, Balıkesir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Dr. Mehmet Ali Çiçek Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri yönetici ve üyeleri, İnci Türk’ün annesi Necla Türk, babası Mehmet Türk, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Sivas’ta katliam yapanlar bir kez daha lanetlendi.
Eğitim-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Semerci, her yıl 2 Temmuz’da aynı acıyı yaşadıklarını belirterek, Sivas olaylarından ders alınması gerektiğini söyledi.

‘MADIMAK MÜZE OLSUN’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Buca Şube Başkanı Şehri Tuğcular da, Sivas’taki Madımak oteli’nin Müze yapılması gerektiğini söyledi. 16 yıl önce Sivas Madımak Otel’de yaşananların bir vahşet olduğuna dikkati çeken Tuğcular, “Madımağın adı ‘demokrasi müzesi’ olursa acılarımız dinecek mi? Elbette dinmeyecek. 33 insanın anılarının yaşatılacağı bir yer haline getirilirse acılarımızı dindirmeyecek ama, bir nebze de olsa rahatlayacağız. İnci bizden, biz İnci’den ayrılmadık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Balya İlçe Mezarlığı’nda yanan 33 aydının isimleri tek tek okundu. Törene katılanlar, her isimin ardından “Burada” diye bağırdı. Törenin, İnci Türk'ün ailesinin şehir dışında olduğu için katliamın yıldönümünde yapılamadığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!