Sivas’ın dibine niye inmiyorsun?

Güncelleme Tarihi:

Sivas’ın dibine niye inmiyorsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Torosların eteklerinden yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi.

Gazetecilerin hükümetin Kürt sanatçı Şivan Perver’e verdiği destekle ilgili bir sorusu üzerine “PKK’ya sahip çıkanlar bir sanatçıya sahip çıkmış çok anlam ifade etmez” yanıtını veren Bahçeli, Mersin’de bulunduğu temaslarda özetle şöyle konuştu:

Sabrımıza dua et

- “Şimdi de İmralı’daki cani kalkmış ‘Beni ev hapsine alın’ diyor. Yani muhteremi getirecekler, bir eve hapsedecekler, orada da uzaktan kontrol edecekler. Oradan sanki Türkiye’yi yönetiyor. ‘Benimle pazarlık yapın 1 Mart’a kadar ya dediğimi yapın, ya da sonrasına karışmam’. Ne olacak militanlarına talimat verecekmiş de Türkiye’yi kan gölüne çevireceklermiş. Buna aman yapma deyip pazarlıkçı gönderirseniz, kibirleniyor.
- Bu ülkeyi kimse Sünni-Alevi diye ayıramaz. Kimse bu ülkeyi 36 etnik temelle dilim dilim edemez. Başbakan hep bunları kaşıyor ve siyaset yapıyor. Türkiye’de 12 Eylül öncesinin anarşi ve terör ortamı içerisinde bazı olaylar olmuş. Kahramanmaraş, Çorum, Sivas olayı olmuş, kim yapmış? Şimdi tek başına iktidarsın. Ergenekon’u arıyorsun, Balyoz’u arıyorsun, Sivas olaylarına elini sokup da niye dibine kadar inmiyorsun?
- Ama ne yapıyorsun MHP’ye biraz yöneliş başlayınca, iftira ile faşistlikle MHP’yi suçlamaya çalışıyorsun. MHP olmasaydı, soğukkanlı davranmasaydı, MHP bölücü terörün oyununa düşmemek için gayret göstermeseydi bugün Türkiye ne olurdu Recep Tayyip Erdoğan? Onun için MHP’nin sabrına, vatanseverliğine otur da dua et. Yoksa bu dinamizm bu kararlılık başka bir niyete yönelmiş olsaydı, senin saltanatın 8 yıl sürmezdi.”

Daha Yörüklerin ayranı kabarmadı

“Sayın Başbakan göreve geldiğinden bu yana hep 36 etnik gruptan bahseder. 36 etnik grubu saymayla nereye varmak istiyorsun? Dilinin altında bir şey varsa bunu açıkça söyle. Bu Toroslarda Yörük ve Türkmenler varsa Misak-i Milli sınırlarının değişmesi, milli devletin, üniter yapının bozulması mümkün değildir. Daha Yörüklerin henüz ayranı kabarmamıştır. Ayran kabarırsa bunun önünde ne Amerika, ne AB, ne onun teslimiyetçi partisi, ne de bölücü mihraklar kalır. Bunu körüklemek için kendi ailesinden de örnek veriyor. ‘Eşim Arap, babam Gürcü’ diyor. Ne olursan ol, sana soran mı var. Peki oğlun Bilal’e ne diyeceğiz. Evet, seni millet getirdi; ama yanlışını kabul ederek tekrar seni iktidara getirmek gibi bir mecburiyeti yok. Yörük sırtında kurban kesmeye heveslenme.”

Dert anlatmak yasak yandaş beslemek serbest

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin, Bozyazı İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ballı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bahçeli’ye çayın yanı sıra muz ve çilek ikram edildi. Bahçeli “Narenciye, muz üreticilerinin hepsi perişan. Kim derdini anlatıyorsa Sayın Başbakan’dan azar işitiyor. Derdini anlatmak yasak ama yandaşları, hanedanları beslemek serbest. Bunun hesabını soracağız” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!