Şişli'de yıkımda Pitbull saldırsı

Güncelleme Tarihi:

Şişlide yıkımda Pitbull saldırsı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 10:09

Şişli'de 5 kaçak işyerlerinin yıkımı sırasında çevredekilere saldırmak isteyen “Doktor” adlı Pitbull cinsi köpek, kendisini engellemeye çalışan sahibinin babasını kolundan ısırarak yaraladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, Ayazağa Atatürk Caddesi'nde yer alan ve imar planında karakol alanında kaldığı belirtilen büfe, tekel bayii ve oto lastikcisi ile balıkçı gibi 5 işyerinin, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde daha çağdaş ve planlı bir kent hedefine ulaşılması amacıyla yıkılması kararlaştırıldı.

Bu karar üzerine yıkım işleminin gerçekleştirilmesi için belediye ekipleri, polis eşliğinde sabah saatlerinde bölgeye gönderildi.

Zabıta görevlilerince işyerlerinin tahliyesi sırasında bir işyerinin sahibi Ömür Doğanay'a ait “Doktor” isimli Pitbull cinsi köpek, görevlilere ve çevredekilere saldırmak istedi.

Bunun üzerine Ömür Doğanay ile babası Mehmet Doğanay, köpeği yakalayarak çevredekilere saldırmasını engelledi. Ancak köpek, daha sonra baba ile oğluna saldırdı. Baba Mehmet Doğanay'ı kolundan ısırarak yaralayan köpek, uzun süre Doğanay'ın kolunu bırakmadı.

Kolu köpeğin ağzından güçlükle kurtarılan Mehmet Doğanay, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edildi.

Belediye görevlileri ile çevredekilere de endişeli anlar yaşatan köpek, görevlilerce uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirildi. Köpek, daha sonra da zincirle kulübesine bağlandı.

Köpeğin uyutulması sonrası kulübeye gelen Mehmet Doğanay'ın kızı Öznur Doğanay, su içirerek ayıltmaya çalıştığı köpeğin uyutulmasına tepki göstererek gözyaşlarını tutamadı.

Yaklaşık 1 ay önce de başka bir kişiyi ısırdığı belirtilen köpek ve bu kulübede beslenen aynı cinsteki 2 yavru köpek, bir süre sonra buraya gelen bir vatandaş tarafından otomobile alınarak götürüldü.

Yıkımı kararlaştırılan 5 işyeri ise köpeğin etkisiz hale getirilmesi sonrası belediye ekiplerince kullanılamaz hale getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!