Şişli'de “Öncü Kadınları Unutmadık” anıtı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şişlide “Öncü Kadınları Unutmadık” anıtı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 14:21

Şişli Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyete öncülük eden 10 kadının portresinin yer aldığı “Öncü Kadınları Unutmadık” duvar anıtı açıldı.

Haberin Devamı

Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak'ta açılan el yapımı seramik üzerine günümüz mozaik sanatının uygulandığı anıtta, Cumhuriyet'e öncülük eden ilk öğretmen Refet Angın, ilk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale, ilk kadın pilot Sabiha Gökçen, ilk kadın bakan Prof. Türkan Akyol, ilk dünya güzellik kraliçesi Keriman Halis Ece, ilk kadın ressam Müfide Kadri, ilk kadın milli sporcu Prof. Dr. Halet Çambel, ilk kadın opera sanatçısı Semiha Berksoy, ilk kadın doktor Safiye Ali, ilk kadın hakları savunucusu Nezihe Muhiddin'in portreleri yer alıyor.

Açılış töreninde konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilediğini belirtti.

Bütün kadınların gününü kutladığını, bugün Cumhuriyet tarihine ve Türkiye'ye her alanda ruh veren, eser yaratan, öncülük eden 10 kadını bir kez daha hatırladıklarını vurgulayan Sarıgül, şunları söyledi:
“Onların açtığı yoldan bütün kadınlarımızın güzel bir şekilde yürümesini, ülkemizin geliştirmesini, güçlendirmesini amaçlıyorum. Burada aynı zamanda cumhuriyet tarihimizde kendi dallarından öncülük eden 10 tane hanımefendiyi çok iyi bir şekilde hatırlamış oluyoruz. Bu bir ahde vefadır, bu yapılanları kesinlikle unutmamaktır. Tarihi en iyi şekilde gelecek nesillere taşımak için, tarihi tarihi yapan tarihe mal olan hanımefendileri bugün belediye olarak unutmadık. Onlara rahmet diliyorum. Onların açtığı yolda bütün kadınlarımızın emin adımla yürümeleri temenni ediyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!