Şişli esnafı isyan etti

Güncelleme Tarihi:

Şişli esnafı isyan etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Şişli istasyonu Şişli semt sakininin işine yaramadı. İstasyonun adı Şişli, ama kendisi Mecidiyeköy'de. Vatandaş istasyon girişlerinin uzak olmasından şikayetçi.

Kentin en yoğun semtlerinden biri olan Şişli'ye metronun bir faydası olmadı. İstanbul Metrosu'nun üçüncü istasyonu olan Şişli, adı Şişli olmasına rağmen Şişli'de değil. İkisi Şişli çıkışında ikisi de Mecidiyeköy'ün göbeğinde olan istasyon girişleri, Şişli semt sakinine çok uzak kalıyor. Metroya binebilmek için ya Osmanbey'e ya da Mecidiyeköy'e yürümek durumundalar.

Özellikle Halaskargazi Caddesi sakinleri bu durumdan oldukça şikayetçi:

‘‘Metroya yürüyene kadar otobüsle Taksim'e ya da Mecidiyeköy'e gideriz. Çok modern, ama çok da uzun bir metro yapmışlar. Hem istasyona kadar yürü hem de içeriden trene kadar yürü, bayağı zaman alıyor’’ diyorlar.

Şişli Camii girişi

Semt sakininin metro ile ilgili yıllarca boşuboşuna bir beklentisi de olmuş. Metro kazısının ilk başladığı günden bu yana Şişli Camii'nin önünde Büyükşehir'in yaptığı kazı çalışmasını semt sakini metro ile ilgili olduğunu sanmış.

Hala da caminin önündeki belediye çalışmasının metro olabileceğini düşünen birçok insan var.

Burası aslında metro inşaatı sırasında istasyona malzemelerin indirildiği büyük bir bacadan oluşan bir şaft. Üstü kapatıldı. Yakında cami önünde çevre düzenlemesi ile birlikte meydan haline getirilecek.

Şişlililerin kullanabileceği istasyonlar

OSMANBEY İSTASYONU

Halaskargazi Caddesi Girişi (Fibula Mağazası)

Nişantaşı Girişi (IGS)

Halaskargazi Caddesi Girişi (Mavi Jeans)

Nişantaşı Girişi (Koçbank)

ŞİŞLİ İSTASYONU

Şişli Girişi (Ermeni Kilisesi)

Fulya Girişi (Cevahir Holding)

Mecidiyeköy Girişi (Otobüs Durakları)

Ortaklar Caddesi Girişi (Bayındır Holding Sigorta)

Bizim için çözüm değil

Sevgi Hilton (The English Academy Müdürü)

ŞİŞLİ'nin en işlek caddelerinden biri olan Halaskargazi'ye metronun hiçbir yardımı olmadı. Çünkü tuhaf bir şekilde Şişli durağı Mecidiyeköy'in göbeğinde. Şişli durağında metrodan inen kişi, ya en az 20 dakika yürüyecek ya da otobüsle ancak üç durak sonra asıl Şişli durağına gelebilecek. Biz hep Şişli Camii'nin yanında bir istasyon giriş ve çıkışının olacağını düşünüyorduk. Ama maalesef bu olmadı. Hem taşıma hem de trafik açısından metro bizim için şu anda bir çözüm olmaktan uzak.

İstasyon tenha yerde

Yalçın Sönmez (Uğurlu Mağazası çalışanı)

ŞİŞLİ merkezi bir yer. En azından caminin oraya bir giriş konulsaydı. Metroyu kullanmaya kalksak; ya ta Pangaltı'ya ya da Mecidiyeköy'e kadar yürümemiz gerekecek. Cevahir Holding ve Ermeni Mezarlığı girişleri ise çok tenha. Oysa caddenin yoğunluğu burada.

Yer yok desek yer de var

Can Gezer (Billur Kuyumculuk sahibi)

Haberin Devamı

TAKSİM-Osmanbey arasında 150 metrede bir giriş var. Meydana yapmıyor hiç kimsenin girmediği yere istasyon girişi yapıyorlar. Şişli kentin merkezlerinden. Metro girişinin Cevahirler Holding'in önünde ne işi var. Hani 'yer yok' desek yer de var. Pangaltı Osmanbey'in önündeki mağazaları mahvettiler. Burada yeşil alan var yapmadılar. Sen git 150 metrede dört giriş çıkış yap, bir kilometre uzunluğunda istasyon yapma olur mu böyle şey?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!