Şişesinden böcek çıkan vatandaştan tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Şişesinden böcek çıkan vatandaştan tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 17:38

Adana'da, iftar için aldığı gazlı içecek şişesinden böcek çıkan kişi, tüketici mahkemesine başvurarak, üretici firmadan 500 bin lira manevi tazminat talep etti.

Bir mühendislik firmasında işçi olarak çalışan Eser Erduru, yaptığı açıklamada, bir süre önce iftar için aldığı 1,5 litrelik gazlı içecekten böcek çıktığını, şişenin kapalı olduğunu ve içerisinde böcek bulunduğunu öne sürerek, bu durumu bilirkişi nezaretinde noterden onaylattırdığını hatırlattı.

Firmanın Adana'daki tesislerine konuyla ilgili başvurularda bulunduğunu ancak kendisiyle ilgilenilmediğini iddia eden Erduru, çabalarının sonuçsuz kalması üzerine manevi tazminat davası açmaya karar verdiğini söyledi.

Tüketicilerin de hakkının olduğunu kanıtlamak istediğini ifade eden Erduru, “Misafirlerimin bulunduğu bir ortamda yaşadığım durum anlatılmaz. İçerisinde böcek olan şişeyi gören kişide tiksinti oluşuyor” dedi.

Erduru'nun avukatı Fatma Tahiroğlu Ekinci ise müvekkilinin mağdur edildiğini ileri sürerek, üretici firma hakkında Adana Tüketici Mahkemesi'ne 500 bin TL'lik manevi tazminat davası başvurusunda bulunduklarını bildirdi.

Ortada insan sağlığına aykırı bir durum olduğunu belirten Ekinci, şöyle konuştu:
“Bunun da ötesinde müvekkilimle ilgilenilmemesi ayrıca üzüntü verici. Ortada bir yanlış var ancak bu durumu sahiplenen yok. Müvekkilim ile misafirleri bir şey içmek istedikleri her seferde aynı manevi durumu yaşıyor ve yaşayacak. Bu, her insan için mide bulandırıcı bir durum. Konu artık adli makamlara intikal etti ve mahkemenin takdirinde olan bir durum. Bundan sonra süreci takip edeceğiz.”

Söz konusu firmanın Kurumsal İletişim Müdürü ise tesislerinin son derece modern olduğunu, el değmeden hazırlanan bir şişe içerisinde yabancı madde bulunmasının ise imkansız olduğunu bildirdi.

Müdür, konuyla ilgili olarak Erduru'nun kendilerine müracaatta bulunduğunu ancak, şişenin bağımsız bir denetleme firmasınca incelenmesi tekliflerini kabul etmediğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!