Sırrı Süreyya Önder'den görüşme sonrası ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Sırrı Süreyya Önderden görüşme sonrası ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 14:57

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan' ile HDP heyetinin yaptığı görüşme sonrası "Aynı düşüncede olan insanlar müzakere yapmazlar"dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP heyetini kabulü sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'daki kabul, yaklaşık 2 saat sürdü. Heyette, HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle yer aldı.


Önder görüşme ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Kamu düzeni meselesine hükümetin baktığı yer son derece sorunlu bir yer. Aynı düşüncede olan insanlar müzakere yapmazlar zaten. Özgürlüklerin daha çok kısılması değil daha çok genişletilmesidir. Bizim yaklaşım felsefemiz bu. Hükümet meseleye asayiş meselesi gibi bakıyor.

OSMANLICA DERSLERİ

Meclis’te bütçeye muhalefet şerhimiz var. Hükümetin resmi olarak anlaşma yaptığı Kürdistan zikrediliyor diye Meclis tarafından kabul edilmiyor. Bizim bütün alfabelerin kabul edilmesi kullanılmasına itirazımız olmaz. Ama bütçe şerhinde geçtiği için tahammül edememeleri ile bu tutum arasında tutarlılık da yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!