Şırnak'tan acı haber geldi

Güncelleme Tarihi:

Şırnaktan acı haber geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 10:58

Şırnak'ta, PKK'lıların zırhlı araca düzenledikleri roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 2 polis de yaralandı.

Haberin Devamı

Şırnak kent merkezindeki Vatan Caddesi üzerinden geçen zırhlı polis aracına, PKK'lılar önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda bir polis memuru şehit oldu.

Bugün kent merkezindeki Vatan Caddesi üzerinden geçen zırhlı polis aracına, PKK'lılar önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda, araçta bulunan 3 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine sevk edilen ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada tedaviye alınan polislerden biri, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Diğer 2 polis memurunun ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon devam ediyor.

ŞEHİTLERE VEDA!

Haberin Devamı

Savur’da teröristlerin yola tuzakladığı bombayla şehit olan Astsubay Çavuş Yasin Tekin (25), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin (40), Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı (24) ve Jandarma Er Mustafa Özel (21) Mardin’deki 70’inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildiler.

Bir ay önce Mardin’de göreve başlayan Yasin Tekin için Niğde’de tören düzenlendi. İlk çocuklarına 7 aylık hamile olan Ülkiye Tekin, eşini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Anne Nevriye ve baba Üzeyir Tekin gözyaşlarına boğuldu. Üzeyir Tekin, “Gidip de geri gelen var mı oradan? Belki öbür tarafta bizi bekleyecek. Benim oğlum öldü ama güzel bir mertebe olan şehitlikle ödüllendirildi. Ağlamayacağım, böyle makam kime nasip olur? Kınaladım da gönderdim ben seni yavrum. Vatan sağ olsun ne yapalım, bir Yasin gider, bin tane Yasin gelir” dedi. Gözyaşları içinde eşini son bir kez daha görmek isteyen Ülkiye Tekin, “Beni hastaneye götürdüler, ‘yaralı’ diye göstermediler. Ben onu son bir kez göreyim ne olur, son bir kez dokunayım ona” diye ağladı. Şehit Yasin Tekin, yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törenin ardından Niğde Şehitliği’ned toprağa verildi.

Şehit Jandarma Er Mustafa Özel için İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi’nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve komutanlar ile vatandaşlar ve yakınları katıldı. Cenaze töreninin ardından şehidin anne ve babası kol kola girerek oğullarının tabutunun arkasından yürüdü. 21 yaşındaki şehit Er Mustafa Özel, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

BENİ YALNIZ BIRAKMA
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin için Sivas’ta tören düzenlendi. Eşi Arzu Çetin, “Erdal, ne olursun gitme aşkım. Beni yalnız bırakma, yavrularını babasız koyma. Yapma bunu bana. Ömrüm dedim ben sana. Ömrümü aldılar benden. Ne olur gitme” diye feryat etti. Arzu Çetin, oğulları Kaan (16) ve Eren’e (12) sarılarak ağladı. Cenaze namazına, Medicana Sivasspor maçı için Sivas’a gelen Beşiktaş’ın Başkanı Fikret Orman ve bazı yöneticiler de katıldı. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz da siyah-beyazlı yöneticilere eşlik etti. Şehit Erdal Çetin, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Asker Şehitliği’nde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Jandarma Uzman Çavuş Sinan Yaylı, memleketi Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazesinde gözyaşları sel olurken, şehit annesi Hacer Yaylı, “Allah onları kahretsin” diyerek terör örgütüne beddua okudu.

YARDIMA GİDİYORDU
Şırnak’ta yaralanan arkadaşlarına yardıma giderken şehit olan Özel Harekât polisi Hıdır Gençaslan (46) için Antalya’da Uncalı Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Törene şehidin 14 yaşındaki oğlu Berkay, 4 yaşındaki kızı Ece, eşi Esma ile yakınlarının yanı sıra Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da katıldı. Şehidin kayınbiraderi Murat Karanfil, eniştesinin beresini takarak, Türk bayrağına sarılı tabutun başında Özel Harekât polisleriyle birlikte saygı nöbeti tuttu. Şehidin eşi Esma ve oğlu Berkay ise tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Gençaslan, Uncalı’daki polis şehitliğine defnedildi.

Haberin Devamı

NE OLUR BABA GİTME
Kars Kağızman’da nöbet sırasında kalp krizi geçirerek şehit olan evli ve iki çocuk babası Uzman Çavuş Aytunç Altıntaş (39) memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 8 yaşındaki kızı Cemre “Baba gitme” diye gözyaşı dökerken, 14 yaşındaki kızı Işıl ise “Ne olur babam gitmemiş olsun” diye ağladı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!