Şırnak'ta mayınlı tuzak: 2 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta mayınlı tuzak: 2 asker yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 12:05

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Jandarma karakoluna PKK terör örgütü tarafından 1 hafta önce yapılan saldırıdan sonra Kato dağında başlatılan ve bir hafta süren operasyon sona erdi.

Operasyona katılan askerler ilçe merkezine gece geç saatlerde dönerken, sakallarının uzadığı ancak morallerinin iyi olduğu gözlendi.

Beytüşşebap İlçesi'ndeki jandarma karakoluna geçen hafta PKK terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen roketli saldırıdan sonra, Mehmetçiğin PKK’lıların kaçtığı Kato dağında başlattığı operasyon sona erdi. Hava destekli olarak 1 hafta süren operasyonda 5 PKK’lı etkisiz hale getirildi, örgüte ait çok miktarda da yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonun bitmesi üzerine dün gece ilçe merkezindeki birliklerine dönen askerlerin sakallarının uzadığı, ancak morellerinin iyi olduğu gözlendi.

Operasyon yapılan bölgenin ilçe merkezine yakın olması ve dağlık alanda bulunması nedeniyle, askerlerin ilçeye yaya olarak tek sıra halinde döndükleri görüldü.

Haberin Devamı

MAYINLI TUZAK: 2 YARALI


Şırnak Beytüşşebap İlçesi'nde Kato Dağı'ndaki operasyondan dönen askerlerin dönüşü sırasında PKK'lı terörirstler araziye döşediği mayını uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamanını şiddetiyle meydana gelen basınç nedeniyle 2 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralı askerler Şırnak Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!