Şırnak’ta İHD heyetine engelleme

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta İHD heyetine engelleme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2001 16:36

İnsan Hakları Derneği (İHD), Beytüşşebap'ta inceleme yapan İHD heyetine bilgi veren 17 yaşındaki Rasim Acar'ın gözaltına alındığını bildirerek, Acar'ın can güvenliğinin tehdit altında bulunduğunu savundu.

Haberin Devamı

İHD'den yapılan yazılı açıklamada, dün köylülere işkence yapılması, köylerin boşaltılması ve bazı köylere uygulanan gıda ambargosu ile ilgili iddialara ilişkin olarak oluşturulan heyetin Beştüşşebap ve Şırnak'ta araştırmalarda bulunduğu bildirildi. Açıklamada, heyetin Beytüşşebap'taki incelemelerini sürdürmesine engel olunmadığı belirtilirken, ancak heyetin akşam 21:00 civarında Şırnak girişindeki jandarma karakolunda durdurulduğu ve avukatların çantalarının arandığı notlarına el konulduğu ve saat 24:00'a kadar telefon etmelerinin engellendiği savunuldu.

Heyetin köylülerle yaptığı toplantıda muhtara, "Sen baskı altındasın konuşamıyorsun" diyerek kendi gözlemlerini anlattığı belirtilen Rasim Acar'ın jandarma tarafından gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, yapılan toplantıda çok sayıda sivil polisin de bulunduğu kaydedildi. Görüşmeler sonrasında ailesinin Rasim Acar'ın heyetle birlikte seyahat etmesini talep ettiği ifade edilen açıklamada, "Heyet bu talebi kabul etmiştir. Jandarma tarafından önce askerlik yoklaması olup olmadığı gerekçesi ile alıkonan Rasim acar daha sonra sahte nüfus cüzdanı taşıdığı endişesi ile gözaltına alınmıştır. Rasim Acar'ın can güvenliği tehdit altındadır" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!