Şırnak’ta çatışma: 4 şehit, 21 terörist ölü

Güncelleme Tarihi:

Şırnak’ta çatışma: 4 şehit, 21 terörist ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2005 02:03

Besta Dağı’nda PKK’ya karşı sürdürülen operasyonda bir üsteğmen, iki uzman çavuş ile bir korucu şehit oldu. 21 PKK’lı terörist öldürüldü.
  Tunceli'de yaralanan terörist yakalandı

Siirt’teki 3’üncü Jandarma Tugay Komutanlığı ve Şırnak’taki Jandarma Tümen Komutanlığı’na bağlı birliklerle, korucuların Besta Dağı’ndaki operasyonunda 21 PKK’lı terörist öldürüldü. Önceki gece Besta Dağı’nın Dereler mevkiinde sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada, 1 üsteğmen, 2 uzman çavuş ve bir korucu şehit düştü. Operasyon sırasında bölgedeki diğer teröristler de çembere alındı.

ŞIRNAK ile Siirt illeri arasındaki Besta Dağı’nda PKK’lı teröristlere karşı sürdürülen operasyonlarda 1 üsteğmen, 2 uzman çavuş ve bir korucu şehit düşerken, 21 terörist öldürüldü. Bölgedeki teröristler çembere alındı.

Bahar aylarıyla birlikte Kuzey Irak’tan yurda sızan terörist grupların Şırnak’taki Cudi, Gabar ve Besta Dağı’nda toplanmaya başladığını saptayan güvenlik güçleri operasyon başlattı. Siirt’teki 3’üncü Jandarma Tugay Komutanlığı ve Şırnak’taki Jandarma Tümen Komutanlığı’na bağlı birliklerle, korucuların başlattığı operasyon 3 gündür Besta Dağı’nda yoğunlaştı.

KOBRALAR DA KATILDI

Asker ve koruculardan oluşan yaklaşık bin kişilik güvenlik gücünün Besta Dağı’nda sürdürdüğü operasyonun dün akşamki bölümünde, Dereler mevkiinde PKK’lı teröristle sıcak temas sağlandı. ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Operasyon bölgesine, helikopterlerle takviye timler indirildi. Kobra helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyonda, teröristlerin kaçmasını önlemek için bölge çembere alındı. Teröristlerin açtığı ilk ateşle Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kamil Baltacı, Jandarma Uzman Çavuş Haydar Vural ve Jandarma Uzman Çavuş Tuncer Soner Dağ şehit oldu. Sabaha kadar aralıklarla süren çatışmada PKK’lı 21 terörist de öldürüldü.

Şehitlerin cenazeleri dün saat 15.00 sıralarında helikopterlerle Siirt’teki 3’üncü Tugay Komutanlığı’na bağlı Omurtak Kışlası’na getirildi. Buradaki törene Siirt Valisi Murat Yıldırım, Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Selçuk Ünal, Siirt Belediye Başkanı AKP’li Mervan Gül ve resmi kuruluşların temsilcileri katıldı. Buradaki törenden sonra Şehit Jandarma Üsteğmen Kamil Baltacı’nın cenazesi Bursa’ya, Jandarma Uzman Çavuş Haydar Vural’ın cenazesi Yozgat’a Jandarma Uzman Çavuş Tuncer Soner Dağ’ın ise Eskişehir’e gönderildi. Güvenlik güçleri Besta Dağı’nı karış karış tararken, askeri yetkililer, kanlı eylemlere hazırlanan PKK’lı teröristlere karşı Cudi ve Gabar dağlarında operasyonların sürdüğünü söyledi.

SIĞINAKLARI BULUNDU

Şırnak Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, operasyonda teröristlere ait 5 sığınak bulunduğu, teröristlerin üzerinde ve sığınaklarda 19 kalaşnikof, 1 kannas keskin nişancı tüfeği, 2 bixi makineli tüfek, 54 el bombası, 3 bin kalaşnikof mermisi, 1400 bixi makineli tüfek mermisi, 12 antipersonel mayını, 5 antitank mayını, 84 dolu kalaşnikof şarjörü, 2 100’lük bixi mayını, 4 kilo C-4 patlayıcı, 3 kilogram patlayıcı, 1 gece görüş gözlüğü, 4 el dürbünü, 2 telsiz, 19 sırt çantası, 11 uyku tulumu, 10 battaniye, 3 ton muhtelif gıda, çok miktarda giyim ve ilk yardım malzemesiyle terör örgütüne ait doküman ele geçirildiği belirtildi.

28’indeydi

Şehit Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kamil Baltacı’nın Bursa’daki baba ocağına ateş düştü. Baltacı Ailesi’ne 28 yaşındaki oğullarının şehit olduğu haberini dün öğleden sonra Bursa Jandarma Komutanlığı yetkilileri verdi. Oğlunun şehit olduğu haberini alınca sinir krizleri geçiren anne Kadriye Baltacı, bayıldı. Metin görünmeye çalışan ve oğlunun silah arkadaşlarıyla çektirdiği fotoğrafını gösteren baba Ahmet Baltacı, ‘İki oğlum var. Biri vatan uğruna şehit oldu. Vatanımız sağolsun’ dedi.

Arkadaşlarının omuzlarında

Siirt’in Pervari İlçesi’nde teröristlerin kurşunlarıyla şehit olan Jandarma Kıdemli Üsteğmen Kamil Baltacı (28) ile Uzman Çavuş Haydar Vural (30) ve Tuncer Soner Dağ (28) için 3. Komando Tugay Komutanlığı’nda tören yapıldı. Kurmay Albay Selçuk Ünal’ın, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her ferdi vatanı ve milleti için canını feda etmeye hazırdır. Atatürk’ün belirlediği yolda ilerlemeye devam edeceğiz’ sözlerinin ardından şehitlerin naaşları, silah arkadaşlarının omuzlarına alındı. Şehit Baltacı’nın cenazesi memleketi Bursa’ya, Vural’ın cenazesi memleketi Yozgat’a ve Dağ’ın cenazesi memleketi Eskişehir’e gönderildi. Vural’ın evli ve 2 çocuklu, Tuncer Soner Dağ’ın da evli ve 1 çocuklu olduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!