Sirkin seyirci platformu çöktü: 4 çocuk yaralı

Güncelleme Tarihi:

Sirkin seyirci platformu çöktü: 4 çocuk yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 09:35

ÇORUM'da, ilk gösterisini yapan Safari Sirki'nde yaklaşık 200 kişinin oturduğu seyirci platformu çöktü. 4 çocuk çeşitli yerlerinden yaranarak hastaneye kaldırılırken hafiif derece yaralanan onlarca kişi ambulanslarda tedavi edilerek evlerine gönderildi.

Haberin Devamı

OLAYDAN FOTOĞRAFLAR

Türkiye turnesine çıkan Safari Sirki Yozgat'tan sonra dün Çorum’a gelerek ilk gösterisini yaptı. Çorum Belediyesi'nin katkılarıyla Ticaret ve Sanayi Odası Fuar Kompleksi'nde başlayan gösterilere çok sayıda Çorumlu ilgi gösterdi. Yoğun ilgi gören gösterileri izlemek için 420 kişi kapasiteli çadıra yaklaşık 600 kişi girince, seyircilerin oturduğu platformlardan biri çöktü. Platformun çökmesiyle birlikte 4 çocuk yaralandı. Onlarca kişininde el ve ayaklarında çizikler oluştu. Bu sırada panikleyerek çadırdan çıkmak isteyen seyirciler, kapı önünde yığılınca ikinci bir izdiham daha yaşandı. Bazı seyirciler, çadırdan dışarıya çıkmak için yoğun çaba sarfederken, sahne de palyaçonun gösterisi devam etti.

Sirk sahibi İsmail Zeybek, ilk seansı sorunsuz tamamladıklarını, ancak ikinci seansta büyük bir talihsizlik yaşadıklarını ifade ederek, “Çadırın seyirci kapasitesi 420 kişi. Ancak gösteri başladıktan sonra insanlar sürekli gelmeye devam etti. Çöken platform 150 kişi kapasiteliydi. İnsanlar sandalyelere ya da boş yerlere değil de platformlara oturmak isteyince kapasitesi yeterli gelmedi ve çöktü. Yaşanan olaydan dolayı üzgünüz. Ben gösteriye devam edip dikkatleri farklı yöne çektim. Eğer bunu yapmasaydım, daha çok izdiham olacaktı” diye konuştu. Diğer taraftan gösterinin yarıda kesilmesi üzerine vatandaşlar, kendileri için 6 TL, çocukları için 4 TL ödedikleri bilet paralarını geri almak için gişeye akın etti.

Haberin Devamı

SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Gösteri çadırının etrafında güvenlik önlemi alan polis, ifade için sirk sahibi İsmail Zeybek'i karakola götürdü. Talihsiz kazada, çeşitli yerlerinden yaralanan 6 yaşındaki Tuğba Demir, 13 yaşındaki Mert Demir, 9 yaşındaki Murat Kaan Duran ve 6 yaşındaki Emine Merve Ergen Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, vücudunda hafif çizikler oluşan vatandaşlar ise sirk çadırının önünde ambulanslarda tedavi edilerek evlerine gönderildi. 4 küçük çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!