‘Sırıtan’ı korumadan reddi hâkim

Güncelleme Tarihi:

‘Sırıtan’ı korumadan reddi hâkim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 08:00

Beyoğlu'nda bir apartman boşluğunda 26 Eylül 2010’da cesedi bulunan Boston Üniversitesi mezunu Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun (24) ölümüne ilişkin Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlayan davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz yargılanan Can ve Emre Paksoy kardeşlerin babası Bülent Paksoy tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda bir apartman boşluğunda 26 Eylül 2010’da cesedi bulunan Boston Üniversitesi mezunu 24 yaşındaki Nazlı Sinem Erköseoğlu,  ölümüne ilişkin Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden görülmeye başlanan davada, mahkeme başkanı Sait Özdemir, tarafsızlığı şüpheye düştüğü gerekçesi ile reddedildi. Mahkeme başkanı Özdemir’i reddeden Ergün Erköseoğlu’nun avukatı Reza Epözdemir, Emre Paksoy’un Ergün Erköseoğlu’nun beyanları esnasında müvekkiline bakarak güldüğünü belirterek, “Sayın mahkeme başkanı cinayet sanığı olarak duruşma salonunda bulunan Emre Paksoy’u uyarmak yerine kızını kaybetmiş olan Ferah Kural’ı uyarmıştır. Sayın başkanın tarafsızlığını şüpheye düştüğü açık olduğundan reddini talep ediyoruz” dedi. Mahkeme başkanın reddine ilişkin talep diğer heyet tarafından değerlendirilecek.  

Haberin Devamı

İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde  görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Can ve Emre Paksoy ile  Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun annesi Ferah Kural, babası Ergün Erköseoğlu katıldı.

Duruşmada Can ve Emre Paksoy’un babası Bülent Paksoy tanık olarak dinlendi. Bülent Paksoy, şunları söyledi:  “Adana’da oturuyorum. Olay gecesi evimde otururken büyük oğlum Emre heyecanlı ve tedirgin bir şekilde beni aradı. ‘Baba akşam Can’ın yanında gelen kız atlamış’ dedi. Can, annesiyle Adana’ya gelecekti. O yüzden havaalanına gitmiş. ‘Hemen polisi arayın, Can da Adana’ya gelmesin’ dedim.  Sonra Can aradı. ‘Baba lokantada bir kızla tanıştım. Birlikte eve geldik. Sabah baktık, kızı bulamadık. Gitmiştir diye... Ben de annemle Adana’ya gitmek için hava alanına gittim’ dedi.”

SORULARI REDDEDİLDİ

Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun ailesinin avukatlarından Çağla Mazlum’un tanık olarak dinlenen Bülent Paksoy’a yönelttiği “Çocuklarınızın gece hayatı var mıydı?, Alkol kullanırlar mıydı?” gibi sorunlarının tamamına yakını mahkeme başkanı tarafından özel hayata ilişkin olduğu gerekçesi reddedildi. Avukat Mazlum, “Bütün sorularımızın reddine karar verdiniz. Bize soracak soru bırakmadınız. Bütün ret gerekçelerinizi tutanağa yazmanızı talep ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

“9 YILDIR MADDİ GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTİYORUM”

Sinem Nazlı Erköseoğlu’nun babası Ergün Erköseoğlu söz alarak, “9 yıldır maddi gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorum. Kızım cinsel istimara uğramıştır. Kanıtı da ensesindeki 9 santimlik ekimozdur. Kızım bu istismardan kaçarken ensesini köşedeki komidine vurmuştur. Sizden hiçbir şey istemiyorum. Ben mimarım siz de hakimsiniz. Sizden sadece işinizi yapmanızı istiyorum” dedi.

ANNEDEN SANIĞA “GÜLME” TEPKİSİ

Ergün Erköseoğlu’nun kızının kaçarken ensesini köşedeki komidine vurduğunu söylediği esnada, Nazlı Sinem Erköseoğlu’nun annesi Ferah Kural araya girerek sanıklara yönelik olarak, “Niye gülüyorsun?” diye bağırdı.

Haberin Devamı

Mahkeme başkanının Ferah Kural’a “Lütfen” diye müdahale etmesi üzerine, Ergün Erköseoğlu’nun avukatı Rezan Epözdemir, “Niye müdahale etmiyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

BAŞKANDAN SANIĞA: GÜLDÜN MÜ?

Mahkeme başkanı, “Avukat bey lütfen ben sizi izliyorum, onlara bakmıyordum” dedikten sonra sanıklara dönerek “Güldün mü?” diye sordu. Sanık ise “Hayır” diye yanıt verdi.

“SANIĞI UYARMAK YERİNE ANNEYİ UYARMIŞTIR”

Bunun üzerine yeniden söz alan avukat Rezan Epözdemir,  sanıklardan Emre Paksoy’un, Ergün Erköseoğlu’nun beyanları esnasında müvekkiline bakarak güldüğünü belirterek, “Diğer katılan Ferah Kural bu durma müdahalede bulunmasına rağmen, sayın mahkeme başkanı cinayet sanığı olarak duruşma salonunda bulunan Emre Paksoy’u uyarmak yerine kızını kaybetmiş olan Ferah Kural’ı uyarmıştır. Katılan vekilinin doğrudan soru sorma hakkı engellenmiştir. Sayın başkanın tarafsızlığını şüpheye düştüğü açık olduğundan reddini talep ediyoruz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

DİĞER HEYET DEĞERLENDİRECEK

Mahkeme heyeti, mahkeme başkanı Sait Özdemir’in reddine ilişkin talebin diğer heyet tarafından değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

BAKMADAN GEÇME!