Sırf macera olsun diye

Güncelleme Tarihi:

Sırf macera olsun diye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 12:30

Adana'da bir kişi, “macera olsun” diye, kursa gittiği dershanede bomba olduğu ihbarını cep telefonundan yapınca yakalandı.

Haberin Devamı

Hurdacılıkla geçimini sağlayan Mükremin C. (31), sürücü kursuna gittiği Çakmak Caddesi'ndeki dershanenin önünden, cep telefonuyla “155 Polis İmdat” hattını aradı.

Mükremin C., dershanede bomba olduğunu ve her an patlayabileceğini söyleyerek, telefonu kapattı. Bir süre sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dershane önüne gelerek önlem alırken, Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi aracılığıyla aranan numara tespit edildi.

Ekipler, polisi arayan numarayı çevirdiklerinde karşılarına çıkan zanlı, korkuyla telefonu kapattı. Dershane görevlileri, derse girerek Mükremin C.'ye dışarda misafiri olduğunu söyledi.

Mükremin C., dışarı çıktığında kendisini bekleyen ekipler tarafından gözaltına alındı. 5 Ocak Polis Merkez Amirliğine götürülen Mükremin C.'nin, “Dershaneye gidiyordum, biraz heyecan yaşayalım, macera olsun diye polisi arayıp bomba ihbarı yaptım. Herhangi bir kötü niyet taşımıyordum. Pişmanım” diye ifade verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Yalan ihbarda bulunduğu gerekçesiyle hakkında işlem yapılan zanlı, ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu arada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bomba İmha Amirliği ekipleri, her ihtimale karşı, zanlı gözaltına alındıktan sonra da binada geniş çaplı araştırma yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!