'SirCam' virüsü yavaşladı ama hala tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

SirCam virüsü yavaşladı ama hala tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2001 11:13

Son birkaç gündür Avrupa ülkeleri ve Türkiye'de etkili olan SirCam virüsünün hızının yavaşladığı ancak tamamıyla ortadan kalkmadığı bildirildi. Anti-virüs uzmanları, yavaşlamış olsa da SirCam'ın hala en tehlikeli ve çabuk çoğalan virüs olduğu uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

İngiltere'nin e-mail servis sağlayıcısı MessageLab'ın teknik yöneticisi David White, ülkelerinde de etkili olan SirCam'ın hızında bir düşüş yaşandığını, Salı ve Çarşamba günü 10 bine yaklaşan virüslü mesaj sayısının Perşembe günü 4 bine düştüğünü açıkladı.

Şirketlerin anti-virüs yazılımlarıyla aldıkları önlemlerin virüsü yavaşlattığını bildiren White, ev bilgisayarlarının hala risk altında olduğuna dikkat çekti ve anti-virüs yazılım bulunmayan ev bilgisayarları için tehlikenin devam ettiğini ekledi.

SİRCAM NASIL ZARAR VERİYOR?
"Hi! How are you? I send you this file in order to have your advice." yazılı bir e-mail'le yayılan virüs, yerleştiği bilgisayarın "Belgelerim" klasöründen rastgele seçtiği belgeleri, adres defterindeki e-mail adreslerine ve kullanıcının web browser'ına takılan web sitelerinin adreslerine gönderiyor. Kurbanları arasında FBI'ın da yer aldığı 'SirCam' özel belge ve şifrelerin başkalarının eline geçmesine neden oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan Love Letter (Aşk Mektubu) virüsü kadar yaygın olan SirCam, anti-virüs şirketlerinin "yüksek" risk sınıfında yer alıyor. Hızı azalmaya devam ederse virüsün gelecek hafta "orta" riskli sınıflandırmasına alınabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!