Sırbistan'da iş adamından başbakan yardımcısına tehdit

Güncelleme Tarihi:

Sırbistanda iş adamından başbakan yardımcısına tehdit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 14:38

Sırbistan'da yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alınan ünlü iş adamı Miroslav Mişkoviç, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Aleksandar Vuçiç'i tehdit etti.

Haberin Devamı

Sırbistan'da otoyol inşaatı yapan birçok şirketi bir araya getiren Delta Holding'in sahibi olan Mişkoviç, yolsuzlukla suçlanmasının ardından gözaltına alındı.

Oğlu Marko Mişkoviç'le sabah başkent Belgrad'daki Organize Suçlar Dairesi'ne getirilen Mişkoviç'in, daha önce medyada sürekli tartıştığı Başbakan Yardımcısı Vuçiç'e "Bu akşam konuk olacağın televizyon programını göremeyeceksin" diyerek, tehdit mesajı gönderdiği bildirildi. Polis kaynaklarına dayandırılan tehdit mesajına ilişkin haberler, bölge basınında geniş yankı buldu.

Sırbistan Organize Suçlar Savıcısı Milyko Radisavlyeviç gazetecilere yaptığı açıklamada, Miroslav Mişkoviç'le sahip olduğu şirketinde yöneticilik yapan oğlu Marko Mişkoviç'in gözaltına alındığını, kendilerine 48 saat gözaltı süresi verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Savcı Radisavljeviç, Mişkoviç'in işbirliği yaptığı ve daha önce gözaltına alınan 8 kişi ile birlikte, ülkedeki bazı şirketlerin özelleştirilmesi sürecinde kanuna aykırı davrandığı ve böylece yaklaşık 30 milyon euro yasa dışı yollarla kazanç edildiğinin düşünüldüğünü kaydetti.

İşadamı Mişkoviç'in Vuçiç'e tehdit mesajı göndermesinin ardından Sırbistan polisinin, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Vuçiç'in etrafındaki güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!