"Sıradışı" anneler, bu dernekte buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Sıradışı anneler, bu dernekte buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 12:27

Bir doğumla birden fazla bebeğe sahip olan anneler, yaşadıkları sıkıntıları aşmak, kendi aralarında bir dayanışmayı sağlamak ve toplumda farkındalık yaratmak amacıyla "Sıradışı Annelik Derneği"nde buluşuyor.

Haberin Devamı

İkiz çocukları olduktan sonra yaşadığı zorlukları ve mutlulukları diğer ikiz, üçüz, dördüz anneleriyle paylaşmak amacıyla yaklaşık 2 yıl önce "Sıradışı Annelik Derneği"ni kuran Özlem Şinik, bugün ülke genelinde 600 aileye ulaştı.

Her kentte sıradışı annelerle çeşitli etkinlikler yapan dernek üyeleri, birbirlerinin tecrübelerini paylaşıyor ve annelerin yaşadıkları sorunlara karşı çeşitli çözüm önerileri geliştiriyor.

Sıradışı anneler, bu dernekte buluşuyor

''HAYATI AYNI ANDA İKİ KERE YAŞIYORSUNUZ''

Derneğin Kurucu Başkanı Özlem Şinik, ikiz, üçüz ve dördüz annesi olmanın güzelliklerini ve bir o kadar zorluklarını AA muhabirine anlattı. Bir doğumla bir anda birden fazla çocuğa, sorumluluğa sahip olduklarını söyleyen Şinik, "Hayatı aynı anda iki kere yaşıyorsunuz. Bir çocuğunuzu severken, diğerini de sevmeniz gerekiyor, ona mama yedirirken, aynı anda ötekini de yedirmeniz gerekiyor. Bir dakika içinde aynı işi tekrar etmeniz gerekiyor, aslında biz hayatı çifter çifter yaşıyoruz, iki kat güzel, iki kat zor" dedi.

Haberin Devamı

Sıradışı anneler, bu dernekte buluşuyor


Birden fazla çocuk doğumunun ailenin yaşam tarzını da altüst ettiğini dile getiren Şinik, bu durumun ailede hem maddi hem manevi sıkıntılar oluşturabildiğini kaydetti. Bir bebeğe alınması gereken her şeyden iki, üç ya da dört tane alınması gerektiğini söyleyen Şinik, ekonomisi iyi olmayan ailelerin ciddi sorunlar yaşayabildiğini belirtti.

Bu açıdan dernek olarak çeşitli projeler geliştirdiklerini dile getiren Şinik, el becerisi olan annelerin ürettiklerini satabilmeleri ya da çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak annelere uygun iş imkanları oluşturduklarını bildirdi.

Sıradışı anneler, bu dernekte buluşuyor

Haberin Devamı

İKİZLERE BURS PROJESİ

Dernek Başkanı Şinik, ekonomik açıdan durumu iyi olmayan ailelere yönelik "İkiz bursları" kapsamında destek olmayı planladıklarını belirtti. Proje için çalışmalara başladıklarını söyleyen Şinik, "Destek oluyorsunuz ve ileride mezun ettiğiniz ikizleriniz oluyor. Güzel bir duygu" diye konuştu.

Sıradışı anneler, bu dernekte buluşuyor

ANNELERE PSİKOLOJİK TERAPİ

Manevi açıdan da özellikle annelerin ağır sorumluluk üstlendiğine işaret eden Şinik, "Aynı anda iki çocuğunuz ağlıyor, altına yapıyor, ilgi bekliyor ve bunlara sizin yetişmeniz gerekiyor. Zaman zaman psikolojik sıkıntılar yaşayan annelerle karşılaşabiliyoruz" dedi.

2012 yılında amatör ruhla başladıkları çalışmalarla bugün 600 aileye ulaştıklarını ifade eden Şinik, her kentte yaptıkları farklı aktivitelerle ulaştıkları aile sayısını artırdıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Sıradışı anneler, bu dernekte buluşuyor

Kentlerde anneleri ve çocuklarını bir araya getirerek eğlence ve eğitim programları yaptıklarını dile getiren Şinik, şunları söyledi:
"Annelerle bir araya geldiğimizde yaşadığımız sıkıntıları anlatıp, bu konudaki tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Maddi sıkıntı yaşayan ailelerimiz için ekonomik kazanç sağlayabilecek alanlar üzerinde çalışıyoruz. Birbirimizin derdine ortak oluyoruz, bu tür aktiviteler anneye de bir terapi sağlıyor. Mutlu anneler mutlu çocukları, mutlu çocuklar da mutlu toplumları oluşturacak. Düşünün elinizde 2 şekillenmeyi bekleyen çocuk var, siz bu hamuru nasıl yoğurursanız o şekilde topluma 2 insan kazandıracaksınız."

Özlem Şinik, ülke genelindeki tüm "sıradışı" annelere ulaşarak, güçlü bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!