Sıra ‘cihat’taymış

Güncelleme Tarihi:

Sıra ‘cihat’taymış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Hizbullah operasyonlarını değerlendirdi. Genç, Hizbullah'ın şeriat devleti kurma noktasında son aşama olan cihat aşamasına geldiğinin anlaşıldığını söyledi.

EMNİYET Genel Müdürü Doç. Dr. Turan Genç, ‘‘Hizbullah'ın cihat aşamasına geldiği ortaya çıktı’’ dedi. Genç, operasyonun 48 ilde devam ettiğini ve bugüne kadar yapılan en büyük operasyon olduğunu vurgulayarak, ‘‘Bir kara nokta ortaya çıkarıldı’’ diye konuştu.

Hizbullah operasyonlarında on binlerce sayfa doküman, kaset ve disket ele geçirildiğini anlatan Turan Genç, ‘‘Operasyonlarda, bin 300'ün üzerinde örgüt mensubu yakalandı. Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Tüm bunlar en ince detaylarına kadar değerlendiriliyor’’ dedi.

Hizbullah'ın cihat aşamasına geldiğinin anlaşıldığını söyleyen Turan Genç, ‘‘Hizbullah'ın asıl amacının bir kalkışma olduğunu söylenebilir mi?’’ sorusuna şu yanıtı verdi:

‘‘Elbette. Bunu şu zaman veya 1 ay sonra, 6 ay sonra diye sınırlandıramayız, ancak, bu kalkışmaya yönelik bir hazırlıktır. Zaten dini istismar eden örgütlerin amacı şeriata dayalı bir düzendir. Bunun üçüncü ve son aşaması da cihattır. Bu durum da onu gösteriyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!