Sır dolu cinayet

Güncelleme Tarihi:

Sır dolu cinayet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Levent'teki Çin Lokantası'nın sahibesinin önceki gece işyerinde susturuculu tabancayla öldürülmesinin esrarı çözülemedi.

Levent'teki Çin Lokantası'nda önceki gece işlenen susturuculu cinayet aydınlatıla-madı. Lokanta ortaklarından Yuechun Xu'yu öldürüp, üzerine Doğu Türkistan bayrağı bırakan saldırganların, yürüyerek olay yerinden uzaklaştıkları belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir dün yaptığı basın toplantısında, ‘‘Konu-nun siyasi bir yönü olup olmadığını tam olarak bilemiyorum. Gönül ilişkisi veya alacak verecek meselesi olabilir. Cinayeti kısa sürede çözeceğimize eminim’’ dedi.

Cinayet profesyonel işi

Taksim ve Levent'teki lokantalarında Çin yemekleri sunan 40 yaşındaki Yuechun Xu, Levent'teki işyerinin altında açtığı markette de Çin yemekleri malzemeleri ile ülkesinin kültür ve sanat ürünlerini satıyordu. Önceki akşam 19.00 sıralarında, Levent Aytar Caddesi'ndeki markete gelen iki kişiden biri, susturuculu tabanca ile Yuechun Xu'yu başından vurdu. Marketin üstünde bulunan lokanta çalışanları tarafından Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Xu kurtarılamadı. Xu'nun sağ kulağının arkasında tek kurşun deliği olduğu belirlendi. Polis yetkilileri, katilin susturucu kullanmasının profes-yonel olduğunu gösterdiğini belirterek, ‘‘Susturucu herkesin bulacağı ya da yapacağı bir alet değil’’ dediler.

Şaşırtmaca mı?

Çin'de Türk ve müslümanların yaşadığı Doğu Türkistan bayrağının Xu'nun üzerine bırakılmasının nedeni çözülemedi. Bu bölgede bazı örgütlerin bağımsızlık için mücadele ettiğini belirten yetkililer, katillerin cinayete siyasi görüntü vermek isteyebileceklerini ya da böyle bir örgütün gözdağı vermek amacıyla cinayet işleyebileceğini belirttiler. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu görevlileri de olayla yakından ilgilendi. Olaya, Cinayet Masası'nın yanısıra, Terörle Mücadele Şubesi de el koydu. Türkiye'deki Çin ve Doğu Türkistan vatandaşları incelemeye alındı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!