Sinop sahiline vuran 14 şişeye inceleme

Güncelleme Tarihi:

Sinop sahiline vuran 14 şişeye inceleme
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 13:22

SİNOP’ta dün akşam fırtına ile sahile vuran 14 şişe, AFAD ekipleri tarafından radyasyon ölçümü yapıldıktan sonra incelenmek üzere alındı. Vali Yavuz Selim Köşger, şişelerin gerekli kontrollerin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderileceğini söyledi.

Sinop merkeze bağlı Lala Köyü’nde dün akşam çıkan şiddetli fırtına ile birlikte sahile çok sayıda şişe vurdu. Yerli ve yabancı turistlerin denize girdikleri alanda görülen şişeleri gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma içinde tehlikeli madde olabileceği şüphesiyle şişelerin etrafında güvenlik önlemi alıp İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) durumu bildirdi. AFAD’dan gelen ekip, ağzı kapalı olan şişelerde radyasyon ölçümü yaptı. Yapılan ilk incelemede radyoaktif bir madde olmadığı tespit edildi. Şişeler incelemenin ardından paketlenip kamyonete yüklenerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilmek üzere götürüldü.

Şişelerle ilgili açıklama yapan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "Dün akşam saatlerinde içinde ne olduğu bilinmeyen 14 adet şişe sahilimize vurdu. İçerisindeki madde ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün burada analiz edecek bir laboratuvarı olmadığı için, gerekli kontrol ve tahliller yapılmak üzere Çevre Şehircilik Bakanlığı’na göndereceğiz. İçerisinde zehirli ve tehlikeli bir madde olmadığını değerlendiriyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!