Sınırda diplomasi

Güncelleme Tarihi:

Sınırda diplomasi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Edirne’de sınırın Yunan tarafına geçerek Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile telefonla görüştü.

Davutoğlu’nun 4. Büyükelçiler Konferansı kapsamında geldiği Edirne’de son durağı Pazarkule Sınır Kapısı oldu. Sınıra gelen Davutoğlu’nu burada Yunan askeri sıcak bir şekilde karşıladı. Yunanlı tuğgeneral, Davutoğlu’na savunma bakanlarının kendisiyle görüşmek istediğini belirterek, telefonu uzattı. Davutoğlu, Yunan bakana şunları söyledi: “Burada olmaktan büyük onur duyuyorum. Konukseverliğiniz için çok teşekkür ediyorum. Türk halkının barış mesajını iletiyorum. Kendimi burada evimde hissediyorum. Burası barış köprüsüdür. Karşılıklı ortak saygımız sonsuza kadar devam edecek. Önümüzdeki haftalarda Atina’yı ziyaret edeceğim. Bu bir protokol ziyareti değil. İki milletin kalpten kalbe davranışıdır.” Yunan bakan ise “Aramızdaki bir barış köprüsüdür ve hep öyle kalacaktır” dedi. Telefon görüşmesinin ardından gazetecilerin, “İki ülke sınır çizgisinin tam üzerinde duruyorsunuz. Şimdi hangi taraftasınız” sorusu üzerine Yunan askerleri, Davutoğlu ve beraberindeki heyeti, “Hiçbir sorun olmaz” sözleriyle Yunanistan tarafına davet ettiler.

Badem ezmesi ikram etti

TÜRK- Yunan sınırındaki Türk birliğini ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu gözetleme kulesine de çıktı. Davutoğlu sınırda görev yapan Yunan askerine de Edirne’nin meşhur badem ezmesini ikram etti. Davutoğlu, “Güzel bir barış mesajı oldu. Bütün hudutlarımızın barış hududu olması açısından ziyaretimiz önemli bir anlam taşıyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!