Sınır ötesi bayramlaşma

Güncelleme Tarihi:

Sınır ötesi bayramlaşma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Datay Valisi Nusret Miroğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye tarafına geçerek Suriye’nin İdlip Valisi Atıf El Neddaf ile bayramlaştı.

Ellerinde her iki ülkenin bayraklarının bulunduğu halk oyunları ekibi tarafından karşılanan Türk heyetine, mırra ikram edildi. Her iki ülkenin ulusal marşlarının okunmasının ardından konuşan Hatay Valisi Miroğlu, 4 aydır görevde bulunduğunu ve ilk kez bayramlaşma törenine katıldığını belirterek, Suriye’nin konukseverliğinden çok mutlu olduğunu söyledi. Miroğlu, "Devlet başkanlarının yanı sıra valiler olarak aynı kültürü paylaşan 2 komşu ülkenin, sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesine katkı sağlayacağız. Terör konusunda bizler de çok rahatsızız. Bunun ortak çabayla çözümleneceğine inanıyorum. Son yıllarda sınır kapılarının modernizasyonları, her iki ülke vatandaşlarının daha rahat görüşme imkanı sağlanması, komşu ülke ile ilişkileri geliştirdi. Bu birliktelik, her alanda kendini hissettirecek" dedi.

İdlip Valisi El Neddaf ise şöyle konuştu: "Bize en yakın olan ülke Türkiye ile asırlara varan dostluğumuz bulunuyor. Bu dostluk gerçekleştirilen etkinliklerle daha da perçinleştiriliyor. Son yıllarda her iki ülkenin vatandaşlarının 48 saat yatılı bayramlaşmasının herkesi mutlu ettiğine tanık oluyoruz. Vatandaşlar arasındaki iyi ilişkiler, devlet adamları tarafından da desteklenince bunun her iki ülke menfaatleri için çok isabetli olduğu görülüyor. Geçtiğimiz günlerde beklenmedik bir terör olayıyla sarsıldık. Bu terör olayında en büyük desteği Türkiye’den gördük. Terör konusunda bizimle işbirliği yapan Türk yetkililere teşekkür ederiz. Dostluğumuzun gelişerek süreceğinden hiç kuşkumuz yok."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!