Sınıfta tahtaya veda

Güncelleme Tarihi:

Sınıfta tahtaya veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 12:15

Adana'da özel bir ilköğretim okulu tarafından oluşturulan akıllı sınıflarda tahtanın yerini dijital teknoloji aldı.

Okulun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akıllı sınıfların dünyada on binde bir okulda, Türkiye'de ise kendi okulları ile birlikte sadece 2 okulda uygulandığını söyledi. Gündoğdu, akıllı sınıfları, ikinci eğitim-öğretim döneminde okullarının ana sınıfı ve birinci sınıflarında uygulamaya koyduklarını belirtti.

Sınıfta tahtanın yerini öğretmenin dizüstü bilgisayarı, projeksiyon ve perdesi ile ses sisteminin aldığını ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

“Amacımız öğretmenin öğrencilerine ayırdığı zamanı artırmak ve sırtı dönük konu anlatımının önüne geçmekti. İkinci yarıyılla birlikte başlayan uygulamada 45 dakikalık bir derste konular dijital ortamda perdeye yansıdığı, dolayısıyla öğretmenin yazım için harcadığı zamanın önüne geçildiği için 20 dakika civarında tasarruf sağlandı. Çocuklardaki gözlemimiz ise neredeyse bir yarıyılda öğrenilenin bu süre içinde kavrandığı yolunda oldu.”

Gündoğdu, sistemde internetin de devrede olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Öğrencilerin içinde dizüstü bilgisayarı ile konuları yönlendiren öğretmen, daha sıcak bir ortam yaratıyor. Öğrencileri her an izleyerek, derse bağlılıklarını tespit ediyor. Sıkıldıklarını anladığında gerekirse projeksiyona çizgi film aktarıyor. Konularda da CD filmlerden yararlanarak, öğrencilerin görerek öğrenmelerine katkıda bulunuyor.”

Kurulan sistemle Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilköğretim okullarında uygulanan ders müfredatını dijital ortama taşıdıklarını anlatan Gündoğdu, “dünyada, endüstri toplumundan hizmet toplumuna geçişin yaşandığı süreçteki teknolojik gelişmelerden, çocukların mahrum kalmamasını sağlamalıyız. Akıllı sınıfları gelecek eğitim-öğretim döneminde tüm sınıflarda oluşturacağız” dedi.

Gündoğdu, sistemin maliyetinin sınıf başına yaklaşık 20 bin dolar olduğunu bildirerek, Adana Valiliği'nin bu çalışmaların devlet okullarında uygulanabilmesi için kendilerinden bilgi aldıklarını da söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!