Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 00:00

Yeşil dev, New York’u kurtarıyor

The Incredible Hulk

Yön:
Louis Leterrier
/images/100/0x0/55ea9c62f018fbb8f88b4889


Oyn: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt

AKSİYON

THE INCREDIBLE HULK

Sinemaseverler, bilim adamı Dr. Bruce Banner’la, yani yeşil canavar Hulk’la 2003’te tanışmıştı. Macera dolu hikayesi, Hulk’a dönüşmesine sebep olan öfkesini yenmek için panzehir arayışıyla devam ediyor. Bruce, onu ele geçirmek isteyen savaş yanlılarından kaçarken panzehire çok yaklaşır. Tek dostu, sevdiği kadın Betty Ross’dur. İşler, yeni bir yaratık olan ve saf adrenalin ile saldırganlıktan oluşan Abomination’ın ortaya çıkmasıyla zorlaşır. Abomination, Hulk’la aynı güçlere sahiptir. Aslında normal bir insan olmaya çalışan Bruce, New York City’yi kurtarabilmek için yeniden yeşil dev Hulk’a dönüşmek zorunda kalır.

Shyamalan germeye devam ediyor

The Happening

Yön:
M. Night Shyamalan

Oyn: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Betty Buckley

GERİLİM

MİSTİK OLAY

Mistik Olay, bir türlü sebebi anlaşılamayan ve sadece insanları tehdit eden bir olaydan kaçan Moore ailesinin hayatta kalma savaşını anlatıyor. Amerika’nın birçok şehrinde, nedeni belirsiz ani ölümler başlar. Philadelphia’lı lise öğretmeni Elliot Moore, bu gizemli olaydan kaçmaya çalışır. Sorunlar yaşadığı karısı Alma ile yollara düşerler. Elliot’ın matematik öğretmeni arkadaşı Julian ve onun sekiz yaşındaki kızı Jess’le birlikte Pennsylvania’daki tarım arazilerine ulaşmayı hedeflerler. Böylece bu korkunç saldırıdan kurtulacaklarını düşünürler. Hiçbir yerin güvenli olmadığını daha sonra anlayacaklardır.

Altıncı His ve İşaretler filmlerinin yönetmeni Shyamalan, yine paranoid bir gerilim olan filmini, ağaçlık bir yolda tek başına otomobil kullanırken aklına gelen bir sorudan yola çıkarak yapmış: "Eğer bir gün doğa bize karşı olursa başımıza neler gelir?"

Nazi kampı gibi otel

Frontier(s)

Yön:
Xavier Gens

Oyn: Karina Testa, Samuel Le Bihan, Estelle Lefebure, Aurelien Wiik

KORKU SINIR(DA)

Fransız başkanlık seçimlerinde, muhafazakar ve aşırı sağcı taraflar karşı karşıya gelir. Yöre halkı arasında huzursuzluk başlar. Varoşlarda ayaklanma çıkar ve her köşede alevler yükselir. Kent merkezindeki kargaşa ortamından yararlanmak isteyen küçük çaplı bir hırsız çetesi, büyük bir soygun hazırlığına girer. Başarılı olurlarsa çetenin kadın üyesinin kürtajı için gereken parayı elde edecek ve ülke dışına kaçacaklardır. Ancak soygun sırasında işler kötü gider ve grup bölünür. Polisten kaçmaya çalışan bazı çete üyeleri, Lüksemburg sınırı yakınında ıssız bir otele saklanır. Soyguncular, kaba saba görünümlü otel sahibinin eski bir Nazi generali ve Hitler’in yakın arkadaşı olduğundan habersizdir. Adam; faşist fantezilerini bu kişiler üzerinde gerçeğe dönüştürmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Üstelik ailesinin geri kalanı da kendisiyle aynı fikirdedir. Genç çete üyelerinin acı dolu günleri başlar. Otelin karanlık ve ürkütücü odalarında her türlü işkenceye maruz kalırken özgürlüğün gerçek anlamını öğrenmeye başlarlar.

Kara film sevenler kaçırmasın

Le Deuxieme Souffle

Yön:
Alain Corneau

Oyn: Daniel Auteuil, Monica Bellucci, Michel Blanc, Jacques Dutronc

SUÇ/DRAM

İKİNCİ NEFES

Jose Giovanni’nin aynı isimli kitabından uyarlama İkinci Nefes, ilk kez Dünyanın Bütün Sabahları’nın yönetmeni Jean-Pierre Melville tarafından 1966’da filme çekilmişti. Bu kez Alain Corneau filme dönüş yapıyor. 1958’de geçen hikáye, hapishaneden yeni kaçmış ünlü gangster Gu’yu anlatıyor. Fransız polis teşkilatı Gu’nun peşindedir. Sevdiği kadın Manouche’la beraber ülkeyi terk etmeden önce para bulmak için son bir iş yapması gerekir. Başarılı da olur. Ama polislerin çevirdikleri dolap sonucunda suç ortakları onu bir hain gibi görür. Gu, bundan sonra şerefini temizlemek uğraşır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!