Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 21:29

Haberin Devamı

CİNAYET / KORKU TESTERE 3D

Yedinci testere üç boyutlu

Saw 3D: The Final ChapterYön: Kevin GreutertOyn: Tobin Bell, Cary Elwes, Costas Mandylor, Betsy Russell

Testere serisinin sonu gelmeyecekmiş gibi görünüyor. Yedinci film, yine bildiğimiz sahneyle açılıyor: Birbirini tanıyan iki adam, ölümcül bir makinenin üzerinde uyanır. Ve tabii ki içeri kukla girer. İki arkadaşa hayatlarını kurtarabilecekleri bir soru sorar. Onlar bu belayla uğraşırken dışarıdaki hayatta Jigsaw’dan kurtulabilenler ona karşı biraraya gelmektedir. Hatta başlarındaki Bobby Dagen, kendi kurtuluş deneyimlerinden yola çıkarak “S.U.R.V.I.V.E.” adlı bir kitap bile yazmıştır. Bobby Dagen’ın gizli sırlarından ortaya Jigsaw’a karşı yeni bir terör dalgası çıkmak üzeredir. Testere’nin devam filminde izleyenleri belki de bu kez konusundan çok, 3D olması sevindirecek.

AKSİYON / DRAM DURDURULAMAZ

Hız bu kez trende

Haberin Devamı

UnstoppableYön: Tony ScottOyn: Denzel washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Ethan Suplee

Deneyimli tren teknisyeni ile genç kondüktör, kontrolden çıkmış gökdelen uzunluğunda bir treni durdurmak için zamanla yarışmaktadır. Başarılı olamazlarsa, trenin raydan çıkması ve nüfusun yoğun olduğu alanda büyük bir felaketin yaşanması an meselesidir... Hız ve aksiyon dolu bu filmi, “A Takımı” filminin yapımcısı Tony Scott yönetti. Oscarlı oyuncu Denzel washington’a, geçen yıl “Star Trek” (Uzay Yolu)’te izlediğimiz Hollywood’un yeni dönem yakışıklısı Chris Pine ile Rosario Dawson eşlik ediyor.

KORKU ÖLÜM ZİNCİRİ

Ölümcül mektup zinciri

Chain LetterYön: Deon TaylorOyn: Nikki Reed, Keith David, Brad Dourif, Betsy Russell

Carlson Lisesi’nde eğitim gören 6 yakın arkadaş, e-posta yoluyla birer ölüm mektubu alır. Mektupta yazılı metnin yanı sıra bir de tuhaf, ürkütücü bir ikon vardır. Önceleri bunun gerçek bir ölüm tehdidi olup olmadığına karar veremez, ne yapacaklarını bilemezler. Ancak o güne kadar sıkı dost olduklarına inanan gençler bu lanete ya da buna lanet süsü veren kişiye karşı savaş açtıklarında kime güveneceklerini şaşırırlar. Mektuplar yüzünden dostlukları sınanmaktadır. Dostlar düşman olmaya başladığında ise ölümden kaçmak neredeyse imkansız hale gelir. Mektubun ulaştığı kişi, onu en yakın dostuna iletmek zorundadır. Ve bu kişi de mektubu açıp okumak... Zincir kırılırsa akıl almaz bir ölüm o kişiyi beklemektedir.

Haberin Devamı

BİLİMKURGU / GERİLİM YUKARIDAKİ TEHLİKE

Uzaylılardan kaçış

SkylineYön: Colin Strause & Greg StrauseOyn: Eric Balfour, Scottie Thompson, David Zayas, Donald Faison

Jarrod ve Elaine, yakın arkadaşları Terry ile onun kız arkadaşı Candice’i ziyaret etmek için Güney Kaliforniya’ya giderler. Gündoğumundan iki saat sonra nasıl oluştuğu belli olmayan ama çok güzel görünen bir ışık şovu izlerler. Halbuki o sırada, Los Angeles kentinin üzerini kaplayan uzay gemisi, şehirdeki insanları kendine doğru çekmektedir. Uzaylılar ellerinde çok dayanıklı ve tahrip edilemez bir yüksek teknoloji ile gelmişlerdir. Hayatta kalanlar, insanları yok etmeye çalışan binlerce korkunç yaratığa görünmeden kaçmak zorundadır.

RAFA YENİ ÇIKANLAR

Haberin Devamı

Eşrefpaşalılar (2010)Yönetmen: Hüdaverdi YavuzOyn: Sinan Albayrak, Turgay Tanülkü, Hüseyin SoysalanTür: Komedi / DramSüre: 100

izmir Eşrefpaşa’dan gelip istanbul’a yerleşmiş iki dosttan biri olan Tayyar, güç ve iktidar tutkusu ile büyük bir mafya lideri olurken; Davut, küçük mahallesinde namusuyla kahvesini işletmektedir. İkisi de aynı kadını sevmiştir fakat Madam Eleni Davut’u sevmesine rağmen Tayyar ile evlenmek zorunda kalmıştır. Bir de kızı Duygu dünyaya gelir. Fakat Tayyar, Madam’ın gönlünün Davut’ta olduğunu bildiğinden bunu sindiremeyip kızı ile birlikte Madam’ı ortada bırakır. Tayyar bir şekilde intikam alacaktır ve bunu Davut’un evlatlığı Nusret’i kendi yoluna çekerek yapacaktır.

Haberin Devamı

Resurrection Man (1998)Ölüm MakinesiYönetmen: Marc EvansOyn: Stuart Townsend, John HannahTür: Cinayet / DramSüre: 102

Victor, bir gangster ve acımasız bir katildir. Bir nevi kuşağının “Scarface”idir. Bu da onu, korkulan ve saygı duyulan bir yerel efsaneye dönüştürmüştür. Ryan ise hayatını tehlikeye atığından habersiz, bu çete hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarmak isteyen bir gazetecidir. İkisinin karşılaşması enteresan hikayeler doğuracaktır...

New York, I Love You (2009)Seni Seviyorum New YorkYönetmen: Fatih Akın, Yvan Attal, Allen Hughes, Mira Nair, Natalie Portman...Oyn: Bradley Cooper, Natalie Portman, Orlando BloomTür: Dram / RomantikSüre: 103

Haberin Devamı

Hiç uyumayan bir şehirde 7 gün 24 saat aşk olması doğal değil mi? Kafede, parkta, metroda, köşe başında... Ve bu durumda aşka nerede yakalanılacağı asla bilinemez. Filmde de dünya çapında usta 9 yönetmen kendi New York’unu anlattı. Onlara Bradley Cooper, Natalie Portman, Orlando Bloom, Christina Ricci, Ethan Hawke gibi pek çok yıldız oyuncu eşlik etti.

Padre Padrone (1977)Babam ve UstamYönetmen: Paolo Taviani, Vittorio TavianiOyn: Saverio Marconi, Omero AntonuttiTür: DramSüre: 113

Yönetmen Paolo ve Vittorio Taviani kardeşler, bir çocuğun sessizlik ve tecritten kurtulma çabasının gerçek ve sarsıcı hikayesini anlatıyor. Babam ve Ustam, babası tarafından altı yaşında okulundan koparılıp zorla dağlarda çobanlık yaptırılan ünlü İtalyan yazar Gavino Ledda’nın aynı adlı romanından uyarlanan gerçek hayat hikayesi.Film, Gavino’nun köle hayatından kurtulup dışarıdaki dünyayı ve kendi kimliğini keşfetme savaşını anlatıyor. Dokunaklı bir insan hikayesi olan film, 1977 Cannes Film Festivali Büyük Ödülü’nü kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!