Sınavlara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

Sınavlara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:57

ANKARA Hacettepe Üniversitesi'nde dün öğleden sonra ve bugün yapılacak güz dönemi genel sınavları, aynı saat ve yerde yapılmak üzere pazartesi ve salı gününe ertelendi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dün, bugün ve yarın yapılacak ara sınavlar 27 ve 28 Ocak 2006 tarihlerine ertelendi. Çankaya Üniversitesi de yoğun kar yağışı nedeniyle bugün için tatil kararı aldı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde de(KTÜ), dünkü ve bugünkü final sınavları sonradan açıklanacak bir tarihe ertelenirken İstanbul'da Fatih Üniversitesi de bugün için tatil edildi.

İstanbul solüsyon ile tanıştı

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi bu yıl Türkiye'de ilk kez, tuza göre daha pahalı ama daha etkili olan kar ve buz önleyici solüsyon kullandı. İlk dört gün litresi bir YTL olan kalsiyum klorür ve organik madde içerikli solüsyondan, tonu 50 YTL olan tuzun yanında 250 ton kullanıldı. Tonajları 13 ile 15 arasında değişen tankerlerle pahalı ancak çevreci olan 500 tonluk solüsyonun 250 tonu özellikle köprülere ve viyadüklere döküldü.

Her ele bir kürek

MUŞ 39 saat aralıksız yağan karın kalınlığı kent merkezinde bir metreyi aşınca Muş’un AKP’li Belediye Başkanı Necmettin Dede seferberlik ilan ederek, eli kürek tutan herkesi karla mücadeleye çağırdı. Dede, Muş’a 38 yıl önce de böyle bir karın yağdığını belirterek, "Muş, Muş olalı böyle bir afeti 1968 yılında yaşamıştı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!