Sinan Aygün: Türkiye'yle oynanıyor

Güncelleme Tarihi:

Sinan Aygün: Türkiyeyle oynanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2005 23:16

Haberin Devamı

Türk Ocakları Derneği Bursa Şubesi tarafından, BUTTİM konferans salonunda düzenlenen ‘AB ve Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan ATO Başkanı Sinan Aygün, Türkiye'nin AB'ye girmesinin hayal olduğunu belirterek, hükümetin AB müzakerelerinde büyük tavizler verdiğini iddia etti.

Aygün, “Herşeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti dimdik ayakta, hükümet ise acziyet içerisinde. Hükümetin bu gidişi iyi değil. Allah sonunu hayır etsin” dedi. AB ülkelerinin Türkiye'nin haysiyetiyle oynamak istediğini ileri süren Aygün, bu birliğin ülkeyi adım adım uçuruma götürdüğünü savundu. Aygün, “AB'ye tam üyelik falan yok. Serbest dolaşım hikaye. Bunlar oyalamaca ve aldatmaca. Hükümet de kalkıyor buna imza atıyor. Kardeşim, neye imza atıyorsun bir bak. Bunlar Türkiye'yi bölmeye, geri götürmeye çalışıyorlar. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Bizleri rahat bırakın, ilerleyelim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘üst kimlik, alt kimlik’ ifadelerine de sert tepki gösteren Aygün, söz konusu doğu illerinde çıkarılan hadiselerin bir PKK oyunu olduğunu ileri sürerek, “Burada asker ve polis oyuna getirilmeye çalışılarak suçlamaya çalışılıyor. Burada meydanlara çıkanların çoğunun kolunda kırmızı bayraklar vardı. Vatan, millet deyip herkesi sokağa döktüler. Ya böyle birşey olur mu? Atatürk ne demiş? ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yahu sizlere soruyorum, bu ifadenin üstüne söz olur mu?” dedi.

BU ÜLKEDE DEMOKRASİ FAZLA

Türkiye'nin haysiyeti ve şerefiyle dalga geçildiğini öne süren ATO Başkanı Sinan Aygün, Güneydoğu'da yaşanan olaylar böyle devam ederse, Türkiye'de ayrışmaların yaşanacağına dikkat çekti. Aygün, “Benim korkum, güneydoğu illerindeki yaşanan olayların, İstanbul, İzmir, Bursa gibi illere sıçraması. Eğer büyükşehirlere bu olaylar sıçrarsa, sorun o zaman başlar. Yoksa benim kürtlerle bir sorunum yok” dedi. Türkiye'de demokrasi ve ifade özgürlüğünün fazla olduğunu savunan Aygün, herkesin istediğini söylediğine işaret ederek, “Birisi kalkıyor, ‘Atatürk İngiliz ajanıydı’ diyor. Diğeri kalkıyor, açık açık PKK'ya destek verdiğini anlatıyor. Eğer böyle giderse, Türkiye daha derin bir çıkmaza girecek, ayrışmaya doğru ilerliyor. Hükümetin gidişatı iyi değil. Bunun çaresine bir an önce bakılmalı. Yoksa olan Türk halkına olur” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmasının sonunda hükümetin sürekli gaf yaptığını ve Roj TV'nin Türkiye üzerindeki yayınının da kapatılması gerektiğini anlatan Aygün, “Hükümet meydanlarda söylüyor, sonra da bunu ‘ya muhalefet ya da basın yanlış yorumladı. Biz böyle demek istemedik’ diyor. Ya kardeşim, hep karşınızdakiler mi yanlış. Roj TV, PKK'nın yayın organı. Bunun Türkiye'de temsilcileri var. Yayını var. Kalkın da bunların temsilcilerini gözaltına alın. Roj TV'nin Türkiye üzerindeki yayınını uydu üzerinden durdurun” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!