Sinan Ateş cinayetinde üç tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Sinan Ateş cinayetinde üç tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 07:00

Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler Vedat Balkaya ile Hakan Saraç ve Zekeriya A. 'tasarlayarak öldürme" suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, geçen hafta Ankara’nın Çukurambar semtinde yanındaki arkadaşıyla birlikte bir binadan çıkarken silahlı saldırıya uğramıştı. Motosikletle gelen iki saldırgan Ateş’i başından silahla vurmuştu. Saldırıda ağır yaralanan Ateş, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden olay anında motosikleti kullanan Vedat Balkaya ile Hakan Saraç ve Zekeriya A.’nın Emniyet’teki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden sonra adliyeye getirilen ve soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakimlikçe sorgulanan 3 şüpheli, “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!