Sina saldırısı sonrası Mursi'den üst düzey 'temizlik'

Güncelleme Tarihi:

Sina saldırısı sonrası Mursiden üst düzey temizlik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 14:39

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İsrail sınırında düzenlenen ve 16 polis memurunun ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, Kuzey Sina valisini ve İstihbarat şefini görevden aldı.

Haberin Devamı

Mursi, İstihbarat Müdürü Murad Mevafi, Cumhurbaşkanlığı Muhafızlığı Komutanı General Necib Raşvan ile Kuzey Sina Valisi General Abdulvehhab Mebruk'u görevden aldı.

Mursi ayrıca, Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi’ye, askeri inzibatın başındaki Hamdi Badeen’in yerine de başka bir ismi getirmesi emrini verdi.

Kararın Refah kentine kimliği belirsiz kişilerce düzenlenen saldırıdan sonra alındığı ifade edildi.

Mısır İstihbarat Başkanı General Muvafi, saldırıyla ilgili istihbarat bilgisine olay öncesinde sahip olduklarını açıklamış, bunun ardından, Mısır'daki siyasi ve askeri uzmanlar, Cumhurbaşkanı Mursi'den Sina saldırısının aydınlatılması için bir soruşturma komisyonu oluşturulması ve ulaşılacak sonuçların halka duyurulması talebinde bulunmuştu.

YENİ İSİMLER

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Resmi Sözcüsü Yasir Ali, Cumhurbaşkanı Mursi'nin, General Muhammed Ahmed Zeki'yi Cumhurbaşkanlığı Muhafızlığı Komutanlığına, Muhammed Rafet Abdulvahid Şahate'yi ise İstihbarat Müdürlüğü'ne atadığını duyurdu.

Mısır'da siyasi çevreler Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin üst düzey bir çok komutanın görevden alınma kararını desteklemek için cumhurbaşkanlığı sarayı önünde toplanma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Resmi Sözcüsü, bir çok siyasi çevre tarafından Mursi'nin kararını destekleyen telefon aldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!