Şimşek: Yükselen piyasalarda enflasyonu düşen tek ülke biziz

Güncelleme Tarihi:

Şimşek: Yükselen piyasalarda enflasyonu düşen tek ülke biziz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye’nin, gelecek yılki faiz dışı fazla (FDF) oranını, yüzde 6.5’ten, yüzde 5.5’e indirmesini sorun olarak görmediğini bildirdi.

Türkiye’nin, faiz dışı fazla oranını indirmesinin, diğer önlemlerce telafi edileceğini vurgulayan Şimşek, "Fitch ile yaptığım görüşmede, bu kuruluşun Türkiye ekonomisin geleceğine olumlu baktığını gördüm" dedi. FDF kadar, kamu maliyesinin niteliğine de dikkat çeken Şimşek, Fitch’in de bu konudaki kendi görüşüne katıldığını belirterek, şunları söyledi:

DİSİPLİNİN KALİTESİ: "Ben, mali disiplinin kalitesinin artırılmasının önemini vurgularken, onlar de benim bu görüşüme katıldılar. Yani kamu maliyesinin niteliği çok önemli. Ben, mali disiplinde, nicelik kadar niteliğinde önemli olduğunu ve bu çerçevede, sosyal güvenlik reformu, enerji fiyatlarının rasyonel bir şekilde belirlenmesine yönelik reformlar ile istihdam maliyetlerinin düşürülmesine yönelik reformların, mali disiplinin niteliğini artıracağını vurguladım ve kredi derecelendirme kuruluşları da aynı fikirde olduklarını bana ifade ettiler. Bu, Türkiye’nin 2008 yılı ekonomik hedeflerini onaylayan bir kuruluşun, uluslararası bir kredi derecelendirme kuruluşu olması açısından önem taşıyor."

YÜKSELEN PİYASALAR: Devlet Bakanı Şimşek, Türkiye’nin, son yıllarda uyguladığı istikrar programı neticesinde, enflasyonda önemli başarılar elde ettiğini belirterek, "Türkiye, ’yükselen piyasalarda’ bu yıl enflasyonu düşüş gösteren tek ülke" diye konuştu. Bakan Şimsek, bütün dünyada enflasyonda bir tırmanma görülürken, Türkiye’de bu trendin aşağı yönlü olduğunu ve bunun da IMF-Dünya Bankası toplantılarında gündeme geldiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!