Şimdi salon full efendim

Güncelleme Tarihi:

Şimdi salon full efendim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2012 23:50

Efsane tiyatrocu Müşfik Kenter, dün son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı için ilk tören Kenter Tiyatrosu’nda yapıldı. Kalabalığın dışarıya taştığı törende ablası Yıldız Kenter, sanatçıya “Şimdi salon full efendim” diye seslendi. Sanatçının eşi Kadriye Kenter de Müşfik Kenter’in arkasından kimsenin konuşmamasını vasiyet ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

AKCİĞER kanseri ve buna bağlı gelişen enfeksiyon nedeniyle çarşamba günü tedavi gördüğü hastanede vefat eden tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter, dün son yolculuğuna uğurlandı. Kenter için ilk tören, Kenter Tiyatrosu’nda düzenlendi. Sanatçının cenazesi, salonun dışına taşan kalabalığın uzun süren alkışları eşliğinde sahnede hazırlanan platforma konuldu. Yakınlarının ve öğrencilerinin konuşma yaptığı törende, sahneye Müşfik Kenter’in eşyaları ve fotoğrafları konuldu. Usta oyuncunun giysileri, makyaj masası, notları ve ayakkabıları da sahnedeydi.

KENTER TİYATROSU VE CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

MÜŞFİK KENTER'E SON VEDA / WEB TV

Doğallığı ondan öğrendim

/images/100/0x0/563d8826f018fb32c8eef79e
Ablası Yıldız Kenter, “Müşfik, şimdi salon full efendim” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Genç yaşlarda benim ilk hocalarımdan biri oldu. Doğallığı, sahici olabilmeyi, gerçek olabilmeyi ve bunu büyük bir sadelik içinde gösterişsiz yapabilmeyi Müşfik’te gördüm. Hiç belli etmeden onun ortaya koyduğu ustalığını izleyerek büyüdüm. Ona minnettarım. Müşfik olmasaydı Kenterler olmazdı. Ona hep ihtiyaç duydum. Onu hep gıptayla izledim. Ona kardeşim olduğu için teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Vasiyeti: Beni konuşmayın

Eşi Kadriye Kenter de Müşfik Kenter’in arkasından kimsenin konuşmamasını vasiyet ettiğini söyledi. Bu nedenle konuşmasını kısa tutacağını ifade eden Kadriye Kenter, “Çok büyük bir acı var içimde, taş gibi. Ancak çok huzurluyum, çünkü ona hayatımın güneşi olduğunu ömür boyu söyledim. O da bana söyledi. Son anımıza kadar. Sizler için onu ayaklarının altına kadar öptüm” diye konuştu.

Alkışlar ve karanfillerle

Törenin ardından Müşfik Kenter’in naaşı, Teşvikiye Camisi’ne götürüldü. Müşfik Kenter’in kızları Elvan ve Melissa Kenter ile iki torunu, Kadriye Kenter’i teselli etmeye çalıştı. Sevenleri, Kenter’i alkışlarla ve karanfillerle uğurladı. Kenter, Teşvikiye Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Kilyos’taki aile mezarlığına defnedildi.

Haberin Devamı

CHP oradaydı

BÜYÜK usta Müşfik Kenter’in cenaze törenine sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Usta sanatçıyı uğurlamaya gelenler arasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Grup Başkan Yardımcısı Akif Hamzaçebi, CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen’in yanı sıra sanatçılar Meltem Cumbul, Mehmet Ali Erbil, Oktay Kaynarca, Erdal Özyağcılar, Perran Kutman, Tekin Akmansoy, Rutkay Aziz, Yetkin Dikinciler, Kadir İnanır, Ragıp Savaş, Güven Kıraç, Sinan Tuzcu, Mehmet Ali Alabora, Mustafa Alabora, Bekir Aksoy, Ali Poyrazoğlu, Erol Evgin, Güven Kıraç, Erkan Can, Fırat Tanış, Şemsi İnkaya, Zafer Ergin, Bülent Kayabaş, Aydemir Akbaş vardı.

Haberin Devamı

Hamlet’te büyülenmiştim

-Mehmet Birkiye: Müşfik Kenter, bir rolü inanılmaz sadelikle oynardı. 40 yıl boyunca bunu nasıl başardığını anlamadım. Anlayacağımı da sanmıyorum. Onunla prova yaparken aldığım keyfi hiç unutamam. Harikulade bir 40 yıldı, ona teşekkür ediyorum.
-Ragıp Savaş: Ben onun öğrencisi olma şansını yakaladım. Yapay oyunculuktan doğal oyunculuğa geçişi sağlayan insandır Müşfik Kenter. Binlerce öğrencisi sayesinde bu öğrettikleri devam edecektir. Onsuzluk çok zor olacak.
-Hakan Gerçek: Canım hocam, canım babam. 30 yıl önce bana sadece tiyatrosunun değil, yüreğinin de kapısını açtı. Bana insan olmanın ne demek olduğunu anlattı. Zaman zaman anlamadık, şaşkınlıkla dinledik. Ama o, güzel yüreğiyle bize hep ışık saçtı. Eskişehir’den buraya geldim okumak için. Kendi ailemden uzaktım, bana babalık yaptı. Çok konuşmazdı ama öyle bir şey söylerdi ki hayatınızı değiştirirdi. O hayata başka baktı, o yüzden bu kadar saygıdeğerdi.
-Şemsi İnkaya: Keşke herkes onun öğrencisi olabilme şansına erişseydi. Biz çok şanslı bir nesiliz.
-Erol Evgin: Çok büyük bir sanatçıydı. Ondan Hamlet oyununu izlemiş, büyülenmiştim. Onu unutmayacağız.
-Aydemir Akbaş: Türkiye’de tiyatrocu üç adam tanırım. Müşfik Kenter onlardan biriydi. Gerisi hikâye...

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!