Şimdi düz ekran zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi düz ekran zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 00:00

Geçen bizim torun eline bir tomar broşür almış, "Dedeee!" diye koşturarak geldi. Meğer TV’leri gösterecekmiş bana, bunlarla çizgi filmler daha mı net olur diye soruyor. Broşür anlatmaya yetmiyor tabii, yine iş Hürriyet e.yaşam’a düştü. Dedim gel birlikte bakalım. Elimde ufaklık kolumda ceket, şunlara bir yakından bakalım diyerek düştük mağazanın yoluna.

Panasonic TH-42PV60E

Panasonic, büyük ekranda plazmaya gönül vermiş bir firma. Büyük ekranları hem tasarım, hem görüntü kalitesi açısından gerçekten etkileyici görünüyor. TH-42PV60E modeli 102 ekran plazma televizyon da yine aynı çarpıcılığa sahip. 1024 x 768 piksel HD çözünürlük sunabilen televizyonun plazma teknolojisi yardımıyla sunabildiği yüksek parlaklık, özellikle gündüz izlemek için ideal.

Sony Bravia 40U2000 LCD

Sony, televizyonun boyutu ne olursa olsun ben yolumu likit kristal olarak belirledim diyor ve tüm düz ekran televizyonlarında sadece likit kristal teknolojisini kullanıyor. 102 ekran boyundaki 40U2000 modeli de likit kristal teknolojisi üzerine kurulu, şık mı şık bir ürün. Ortalama parlaklık ve kontrast değerlerine sahip olan televizyon, 1366 x 768 HD çözünürlüğe sahip. Fiyat olarak da bu boyuttaki televizyonlarda psikolojik fiyat sınırı olarak algıladığım 4 bin liranın hayli altında kalıyor.

Samsung 40S71B LCD

Likit kristal güzel, Samsung’un bunu kristal bardaktaymışçasına özenli bir tasarımla sunması ayrıca güzel. Samsung’un düz ekran televizyonlarında televizyon ayağının genel tasarımla gösterdiği bütünlük hep dikkatimi çekmiştir. Belki televizyonun diğer niteliklerine oranla önemsiz bir ayrıntı, ama sonuçta dikkat çekiyor. 102 santimlik ekran boyutuna ve 1366 x 768 HD çözünürlüğüne sahip olan bu model, ortam ışığına göre değişebilen yüksek dinamik kontrast oranı, geniş izleme açısı ve görüntüleyebildiği renk sayısıyla oldukça iddialı.

ToshIba 32WL66 LCD

Televizyonu koyacağınız oda fazlaca geniş değilse ve 82 santim ekran boyutu konusundaki beklentilerinizi karşılıyorsa, büyük ekranların neredeyse yarı fiyatına gelen Toshiba 32WL66’yı listeye alabilirsiniz. Boyut olarak makul, fiyat olarak da gayet ekonomik olan ürünün, sunduğu fonksiyonlar açısından 106 ekranlardan geri kalır bir tarafı da yok. 1366 x 768 HD çözünürlük ve çift HDMI bağlantısına sahip olan televizyon, birden fazla yayın kaynağına dijital bağlantı için de uygun.

Vestel Millenium 37701

Vestel bizim ufaklık anlamasın diye olacak modellerini İngilizce isimlendirmekte inat ediyor. Açtım sözlüğü baktım, "Wireless HD Ready-DMP TFT-LCD" olarak şifrelediği bu modeli Kablosuz Yüksek Çözünürlüklü Likit Kristal anlamına geliyormuş. Yani görüntü aktarımını kablosuz olarak gerçekleştirebiliyor, çok net görüntü veren yeni nesil yayınlara hazır ve likit kristal teknolojisiyle üretilmiş bir ekrana sahip. Ekranın 37 inç olması ise İngiliz ölçü sistemine göre ekranın büyüklüğünü ifade ediyor. Bildiğimiz 94 ekran yani. İşin özeti üstün özelliklere sahip bir televizyon. Türkiye’de üretilmesinden gurur duydum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!