Silivri'de fabrika yangını... Valilik'ten açıklama: 1 şüpheli gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2023 12:50

İstanbul Silivri'de yol kenarındaki otlarda başlayan yangın fabrikaya sıçradı. Yangına, İstanbul'un birçok ilçesinden itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın 3 saat süren çalışmayla söndürüldü. Yol kenarındaki otları yakarak yangına sebep olan E.K. ise gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Silivri Mimar Sinan Mahallesi'nde saat 12.30 sıralarında E.K., isimli vatandaş tarladaki anızları yakmaya başladı. Anızlardaki yangın, rüzgârın etkisiyle büyüyerek yakındaki plastik fabrikasına sıçradı. İhbar üzerine olay yerine İstanbul'un birçok bölgesinden itfaiye ekibi sevk edildi. Plastik depolarının da yanmaya başlamasıyla fabrikada çalışan işçiler dışarı çıkarıldı. Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra jandarma ve sağlık ekipleri de sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yakınlardaki diğer fabrikalara sıçraması önlenen yangın, yaklaşık 3 saatlik çalışmayla söndürüldü. Çalışmalar sırasında dumandan etkilenen bir itfaiye eri, ambulansla hastaneye sevk edilirken, dumandan etkilenen çalışanlara sağlık ekipleri olay yerinde müdahale etti. Yangını çıkaran şüpheli E.K., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

"TARLA BENİM"

Haberin Devamı

İşyeri çalışanlarımda Serhat Erkan, "Burada anız yakıldı. Biz anız yakılırken gördük, bağırdık. Ama adam 'Tarla benim' diyerek yaktı. Biz sonra gittik yangını söndürmeye, söndüremedik. İtfaiyeler geldi" dedi.

Silivride fabrika yangını... Valilikten açıklama: 1 şüpheli gözaltına alındı

"BİZ AĞAŞI İNDİK SÖNDÜREMEDİK"

Yanan fabrikanın sahibi Ferhat Kadan, "Köylü anız yakıyor, fabrikaya yakın bir mesafede. Bizim arkadaşlar uyarıyor. Biz aşağı indik söndüremedik. Aşağıdan bizim fabrikaya doğru geldi, hammaddeler tutuştu. Her taraf hammadde, petrol. Söndürmekte kolay olmuyor" diye konuştu. 

VALİLİK ŞÜPHELİNİN YAKALANDIĞINI AÇIKLADI

İstanbul Valiliği, Silivri'de yol kenarındaki kuru otları yakarak fabrika yangınına sebep olan bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Silivri ilçesi Mimarsinan Mahallesi'nde meydana gelen yangın tamamen söndürülerek soğutma çalışmalarına başlanılmıştır. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, yol kenarındaki kuru otları yakarak yangının çıkmasına sebep olan E.K. isimli şahıs da gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli süreç devam etmektedir" denildi.

Silivride fabrika yangını... Valilikten açıklama: 1 şüpheli gözaltına alındı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!