Silivri nöbetçileri

Güncelleme Tarihi:

Silivri nöbetçileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2011 00:00

Sanık yakınları ve sivil toplum örgütleri, cezaevinin karşısına kurdukları çadırlarda takip ediyor. Sanık yakınlarının oluşturduğu Vardiya Bizde Platformu öncülüğünde, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri çadırlarda 10 gündür nöbet tutuyor. 11 çadırda kalan yaklaşık 50 kişi sert rüzgârın kaldırdığı kum, gece yarısı düşen çiğ ve soğuk havaya aldırmadan 24 saat çay demleyerek nöbet tutuyor. Çadırdakiler sabah 07.00’de kalkıyor, temizliğin ardından kahvaltı yapıyor. Kimi duruşmaya giriyor, kimi tutuklu yakınlarıyla ilgileniyor.

Sesimizi duyuyorlar

İlk günden itibaren çadırda kaldığını söyleyen İşçi Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Okka, şunları söylüyor: “Gece nöbet tutuyoruz. Basın bültenleri, bilgilendirmeler dağıtıyoruz. Tutuklu aileleriyle dertleşiyoruz. Her akşam düzenli canlı müzik dinletisi yapıyoruz. Tutuklu arkadaşlarımız şarkıları duyuyorlarmış. Bizden daha mutlu ve umutlular. Uzun süren tutuklu yargılamaların sona ermesini, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını ve duruşmaların televizyonda yayınlanmasını istiyoruz.”

Çadırlarda kalan bir diğer gönüllü, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi 2 çocuk annesi Zeynep Işık. Karavanadan yenilen yemeği nöbetçilere dağıtan Işık, “Bizi en çok üzen, eşlerinden ayrı insanlar, babalarından ayrı çocuklar görmek. Başbakan ‘Suriye’de demokrasi yok’ diyor. Gelin Silivri’deki duruşmayı görün. Buradaki demokrasi anlayışı Suriye’ye göre kat be kat kötü” diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!