Silivri’de yol kapatan eyleme 3 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Silivri’de yol kapatan eyleme 3 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 00:00

Balyoz ve Ergenekon davasından yargılananların aileleri tarafından kurulan Vardiya Bizde Platformu, 5 Mayıs 2011’deki duruşmanın ardından ilginç bir eyleme imza attı.

Platform üyeleri, Hıdrellez’e denk gelen duruşmadan sonra, Silivri’ye getirdikleri gül fidanına dileklerini astı. Bu sırada 2 jandarma aracı caddeden geçemedi. Jandarmalar siren çalınca platform üyeleri tepki gösterdi. Bu eylem emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ve Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk’u sanık sandalyesine oturttu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Nilgül Doğan ve İrem Kutluk’a toplantı ve gösteri yürüyüşlerini düzenleyen 2911 sayılı kanuna muhalefet suçlamasıyla 1.5 yıl ile 3 yıl arası hapis cezası istedi. Nilgül Doğan ve İrem Kutluk, Silivri Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.
Dilek ağacı yapacaktık
Nilgül Doğan yaşananları şöyle anlattı: “Arkadaşlardan biri Silivri’ye gelirken otomobilinin arkasına gül fidanı atmış. Biz de dilek ağacı yapalım dedik. Herkes dileklerini yazdı. Dava hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla yapılan küçücük bir şeydi. Mahkeme salonundan çıkan 100-150 kişi trafiği tıkıyorsunuz diye uyarıldık. Jandarma aracı az daha bizi eziyordu. Amacınız bizi ezmek mi deyince şoför yine gaza bastı. ‘Dışarıda rahat nefes alıyorsanız eşlerimiz içeride olduğu içindir’ dedim. Emekli bir asker arkadaşımız da müdahale etti. Sonra dağıldık. Birkaç ay sonra bizi soruşturma için ifadeye çağırdılar. Sohbet eder gibi ifademizi verdik ancak hakkımızda dava açılmış.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!