Silahları ordu ve polise silah veren kuruluştan

Güncelleme Tarihi:

Silahları ordu ve polise silah veren kuruluştan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 00:00

Katil Breivik’in katliamda kullandığı silahları Norveç ordusu ve polisine silah temin eden kuruluştan satın aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Capsicum firmasının Breivik’e 30’ar mermi alan 4 şarjör ve şarjörleri çabuk değiştirmeye yarayan bir alet satın aldığı anlaşıldı. Belarus’ta terör eğitimi alan Breivik’in yakalanması durumunda hapisten kaçma planları yaptığı ve her ihtimale karşı dışarıda silah ve cephane sakladığı ortaya çıktı. Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin anma törenine katılan, olaydan kurtulan gençler de bundan böyle ‘22 Temmuz Nesli’ olarak yaşayacaklarını söylediler.

Cani, Belarus’ta KGB eğitimi almış

Norveç’in yeni açılan lüks cezaevi Halden yerine, Ringerike Cezaevi’nde tutulması planlanan Breivik, bu cezaevinin katliam yaptığı Utoya Adası’nın da bulunduğu göle bakıyor olması nedeniyle bir kez daha karar değiştirilerek Ila Cezaevi’ne kondu. Dün bu cezaevinden alınıp Oslo emniyetine getirilen Breivik ikinci kez sorgulandı. Polis Breivik’in tek başına hareket ettiği yönündeki kanının güçlendiğini açıklasa da, Rus basınına göre Breivik Beyaz Rusya’da askeri eğitim aldı. Gazeta.ru’nun Belarus muhalefetine dayandırdığı habere göre Breivik yıl başında bu ülkeye sahte pasaportla gidip eski bir Belaruslu ajandan “terör ve sabotaj eğitimi” aldı. “Belarus KGB’sinde Breivik’in kod adının Viking olduğu” da öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!