Silah taşıması için Moskova’ya hava sahası açtık

Güncelleme Tarihi:

Silah taşıması için Moskova’ya hava sahası açtık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Ermenistan’ın Türkiye konusundaki önemli isimlerinden Richard Giragosyan, önemli bir iddia ortaya attı.

Ermenistan Strateji ve Ulusal Araştırmalar Merkezi Başkanı da olan Giragosyon, Erivan’da düzenlenen, “Geçmişte ve gelecekte Türkiye-Ermenistan ilişkileri” sempozyumunda, Türkiye’nin, Gümrü’deki Rus Askeri Üssü’ne silah taşınabilmesi için Rusya’ya hava sahasını açtığını iddia etti. Giragosyon, şu iddiaları ortaya attı:

“Bu durum, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinden öte Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalizasyonu için önemli. Bu kapsamda geçen yılki Rus-Gürcü savaşından sonra, Türkiye ile Rusya arasında gizli bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma, Gümrü’de bulunan Rus hava üssüne her türlü askeri teçhizatın taşınması için Türkiye’nin hava sahasını Rusya’ya açmayı içeriyor.”

Dışişleri: Uçuş var yardım yok

Dışişleri yetkileri Türkiye’den Ermenistan’a hava sahasına geçişte herhangi bir sorun olmadığını, Rusya’nın askeri üs uçuşu için diplomatik yollardan başvuru yapıp, uygun görülmesi halinde izin verildiği takdirde askeri kargo uçuşu yapabildiğini söylediler. Dışişleri Sözcüsü Burak Özügergin de yaptığı açıklamada “panarmenian” sitesinde yer alan haberde yansıtılan unsurların gerçekdışı olduğunu belirtti.

Azeri basını: Adı, ihanet

RICHARD Giragosyon’un iddiaları, Erivan yönetimine yakınlığı ile bilinen “panarmenian.net” isimli internet sitesinde dün birinci haber olarak yer alınca, Azerbaycan habere geniş yer verdi.
Yeni Müsevat gazetesi haberi, “AK Parti Hükümeti’nden Azerbaycan’a ihanet” başlığı ile duyurdu. Yorumda şu görüşlere yer verildi:

O silahlar bizi vurdu

“AK Parti Hükümeti, Azerbaycan ve Türkiye’de yükselen itirazlardan sonra Ermenistan sınırını şimdilik açmasa da, işbirliğini sürdürmeye devam etmektedir. Ermenistan’daki Rus silahları Azerbaycan topraklarının işgalinde, askerlerinin öldürülmesinde önemli rol oynadı. Rus silahlarının Ermenistan’a sevkiyatı için hava sahasının açılmasının bir adı vardır, o da ihanettir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!