Silah kontrolü için yeni umut

Güncelleme Tarihi:

Silah kontrolü için yeni umut
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2012 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir’de parkta oynarken vurulan 6 yaşındaki Umut Ceylan’ın öldürülmesine benzer olayların aydınlatılmasına yardımcı olacak yasa teklifi hazırladı.

Haberin Devamı

Tekin dün Meclis Başkanlığı’na verdiği teklifte, Ateşli Silahlar Yasası’na, “Silah ruhsatı alınırken ya da ruhsatlı silahın ruhsat yenilenmesi sırasında silahtan çekirdek ve kovan balistik örneği alınacak ve dijital arşiv oluşturularak burada muhafaza edilecektir” hükmünün eklenmesini istedi. Tekin teklifinin gerekçesinde şöyle dedi:
“Silah sahibi olmak ülkemizde bir çeşit övünç kaynağı olmuş. Maçlar, düğünler ve sevinçlerimiz silahlar yüzünden acıyla sona ermektedir. Bu teklifle silah taşıma ve bulundurmada usulsüz kullanım hususunda caydırıcılık sağlanmaya çalışılmaktadır. Silah bulundurmak ciddi bir risktir. Silah edinenlerin mutlaka bir gün insan üzerinde kullanma ihtimali vardır.”

Son kurban Gonca oldu

KONYA’nın Seydişehir ilçesine bağlı Gökhüyük köyündeki düğünde kimin ateşlediği belli olmayan kurşunla başından yaralanan ve solunum cihazına bağlanan 12 yaşındaki Gonca Yaman, 21 gündür verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Gonca’nın beynine saplanan ve risk olduğu için bugüne kadar çıkarılamayan mermi çekirdeği çocuğun yaşamını yitirmesiyle balistik inceleme için çıkarıldı.  - Ali SAYLAM/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!